Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksniešiem savā klasē - 3.vieta

Svinot 40 gadu dzimšanas dienu, pagājušajā sestdienā kaimiņos - Gulbenes novadā - norisinājās rallijsprints “Gulbis 2014”. Lieliski laika apstākļi, skaistas trases un interesantas cīņas – apmierināti varēja būt gan sacensību dalībnieki, gan arī skatītāji.


Iepriekšējos gados “Gulbja” ātrumposmi ir bijuši Alūksnes un Cesvaines pusē, dažus gadus Cesvaine bija kļuvusi arī par šo sacensību centru, šogad trases vijās tikai pa Gulbenes novadu. Par godu dzimšanas dienas svinībām rallijsprints iesākās ar nelielu ātrumposmu pilsētas stadionā. Pirms trasē devās sporta automašīnas, skatītājiem bija iespēja vērot arī retro jeb vēsturiskās automašīnas, kas rallijsprintā sacentās regularitātes braucienos. Skaļas ovācijas izpelnījās “nulles” jeb drošības ekipāža, kurā kā pilots brauca pazīstamais autosportists Ivars Vasaraudzis, par stūrmani sev blakus sēdinot hokejistu Oskaru Bārtuli.
Sacensībās kopumā uz starta izgāja 43 ekipāžas, kas veica septiņus ātrumposmus. Pēc ātrumposma stadionā ekipāžas devās pa divām reizēm izbraukt visiem labi zināmos un iecienītos ātrumposmus “Agrumi”, “Kamalda” un “Sendija”. Diemžēl 11 ekipāžas līdz finišam dažādu iemeslu dēļ netika. Pēc otrā ātrumposma, piemēram, no sacensībām dzinēja problēmu dēļ bija spiests izstāties visiem labi zināmais autosportists Jānis Vorobjovs ar savu līdzbraucēju Andri Mālnieku. Iepriekšpēdējā ātrumposmā Melnupes caurtekā avāriju ar uzmestu kūleni piedzīvoja Kalles Rovanperas ekipāža, tiesa, ar skatītāju palīdzību viņš sacensības varēja turpināt. Šī vieta bija ļoti bīstama un radīja problēmas vēl ne vienai vien ekipāžai. Šeit avāriju piedzīvoja arī Armanda Lazdiņa/ Ervīna Eihmaņa ekipāža. Auto no ūdens varēja izcelt tikai pēc sacensību finiša. Par laimi, paši sportisti necieta. No sacīkstes diemžēl izstājās arī alūksniešu ekipāža Kaspars Kols/ Zintis Kols.
Taču mūsu novada autosporta līdzjutēji var priecāties par Zigurdu Kalniņu/ Renāru Salaku, kas klasikas kausa ieskaitē izcīnīja 3.vietu. 1.vieta šajā klasē - Renāram Francim/ Gunāram Francim. “Otrajā ātrumposmā pārsitām riepu, bet trešajā posmā mums sabojājās amortizatori. Braucām tā, lai nokļūtu līdz finišam, nevis paliktu grāvī. Kopumā mūsu klasē bija sešas konkurentu ekipāžas,” stāsta Z.Kalniņš. Augustā sportisti dosies uz rallija sacensībām Lietuvā, kas būs Latvijas rallija čempionāta sestais posms. Līdz tam laikam, protams, būs pienācīgi jāsagatavo automašīna.
“1600” klasē ātrākās ekipāžas titulu izcīnīja Jānis Cielēns/Salvis Rambols. Par “4WD Open” klases un arī rallija kopvērtējuma uzvarētājiem tāpat kā pagājušajā gadā pārliecinoši kļuva Mārtiņš Svilis ar Ivo Pūķi. Atpūsties desmit atbalstītāju kompānijā Mārcienas muižas pirtī varēs “4WD” klases uzvarētāji Rimants Kalniņš/Jānis Siliņš. “2WD Open” klasē konkurence bija vislielākā, un te uzvaras laurus plūca Andis Neikšāns/Aivis Aizsilnieks. ◆

Kategorijas