Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iegūst draudzības kausu!

Diāna Lozko

2014. gada 11. jūlijs 00:00

16

Valmierā 5.jūlijā norisinājās kinologu draudzības kauss “Valmiera 731”. Komandu cīņā astoņu komandu konkurencē dalībnieki no biedrības “Remis” izcīnija 1.vietu un ieguva draudzības kausu. Biedrība “Remis” tuvākajā laikā plāno arī veikt uzlabojumus treniņu poligonā, kas palīdzēs trenēties un arī turpmāk sasniegt labus rezultātus.

Kopumā sacensībās piedalījās 36 dalībnieki
Uz sacensībām bija devušies septiņi suņi un seši saimnieki. Profesionāļu klasē piedalījās: Raivis Podrezovs ar suni Pradu, Jānis Kamarūts (Ergo), Līga Rožkalne (Argo), Guna Duba (Tigra) un Marita Magaziņa (Negro). Kucēnu un iesācēju klasē alūksniešus pārstāvēja Inga Lapiņa ar suni Rembo un Guna Duba ar suni Linci. Dalībnieki startēja trīs etapos – suņu piesaukšana, šķērsjosla un figuranta aizturēšana vai aports. Kopumā sacensībās piedalījās 36 dalībnieki no Latvijas. Pirmajā etapā grupā līdz 45 gadiem Marita Magaziņa ieguva 2.vietu, Raivis Podrezovs – 3.vietu, Guna Duba – 5.vietu, Līga Rožkalne – 7.vietu. Vecuma grupā virs 45 gadiem Jānis Kamarūts ar suni Ergo izcīnija 1.vietu. Kucēnu klasē: Inga Lapiņa – 4.vietā, Guna Duba – 12.vietā. Otrajā etapā: Marika Magaziņa – 1.vietā, Raivis Podrezos – 3.vietā, Līga Rožkalne – 5.vietā, Guna Duba – 6.vietā.  “Pārvarot šo etapu, visi šķēršļi jāpārvar noteiktā secībā, ja suns kādu šķērsli izlaiž un izpilda uzreiz nākamo, tad dalībniekam tiek noņemti punkti,” skaidro kinologu biedrības “Remis” priekšsēdētājs Agris Naglis. Kucēnu klasē: Inga Lapiņa – 4.vieta, Guna Duba – 5.vieta. Trešajā etapā deviņu dalībnieku konkurencē: Marika Magaziņa – 2.vieta, Raivis Podrezovs – 4.vieta, Guna Duba – 5.vieta, Līga Rožkalne – 6.vieta. Jānis Kamarūts savā vecuma grupā šajā posmā ieguva 3.vietu. Kucēnu klasē 18 dalībnieku konkurencē: Inga Lapiņa – 1.vieta, Guna Duba – 8.vieta. Kopvērtējumā individuālajā cīņā 1.vietu grupā līdz 45 gadiem ieguva Marika Magaziņa, Raivis Podrezovs – 3.vieta, Līga Rožkalne – 5.vieta, Guna Duba – 6.vieta. Jānim Kamarūtam neveiksmīgā posma dēļ arī kopvērtējumā tika piešķirts 1 punkts. Kucēnu klasē Inga Lapiņa ierindojās 2.vietā, Guna Duba - 6.vietā. Kucēnu klasē komandu kopvērtējumā alūksnieši ieguva 2.vietu, piekāpjoties Rīgas kinologu klubam “Sīrius” vien par četrām sekundēm. M.Magaziņa atzīst, ka sacensībās visgrūtākais esot bijis tieši karstais laiks. Viņa ir priecīga par rezultātiem. “Negro ir jau 8 gadi. Nākamās sacensības “Kurzemes kauss” notiks 27.jūlijā Saldū,” stāsta M.Magaziņa un uzsver, ka Alūksnē ir jūtami uzlabojies arī treniņu inventārs.

Nostartēts ir ļoti labi
A.Naglis atzīst, ka sacensībās nostartēts ir ļoti labi. “Karstā laika dēļ sacensības bija grūtas gan suņiem, gan to saimniekiem, bet izturējām. Mūsējie dalībnieki jau teica, ka nebrauc vienkārši startēt, bet brauc pēc uzvaras.” A.Naglis arī stāsta, ka nesen biedrībā tapis projekts “Gudram saimniekam gudrs suns”. Šī projekta gaitā tiks iegādāta piekabe suņu pārvadāšanai, kā arī apmācību inventārs. “Projektu pašlaik izskata Gulbenē, Lauku atbalsta dienestā. Ceram, ka projektu apstiprinās un tiksim pie jaunā apmācību inventāra. Kopējā projekta summa būtu 3021,34 eiro. Atbildi zināsim augustā. Tā, piemēram, varēsim iegādāties arī tautā saukto “pufaiku”, kurā sunim jākož. Pašlaik mums tā ir jau astoņus gadus veca. Var vēl iztikt, bet, protams, noderētu jauna,” saka A.Naglis. Biedrībai “Remis” ir palīdzējusi arī Alūksnes novada pašvaldība, ar kuras palīdzību ticis realizēts projekts 420 eiro apmērā treniņu poligona inventāra atjaunošanai. “Ar šiem līdzekļiem tika atjaunota “grāmata”, metāla tunelis un divas augstlēkšanas barjeras,” informē A.Naglis. Arī pagājušajā nedēļā Alūksnes novada pašvaldība apstiprinājusi kārtējo “Remis” projektu un biedrībai tika piešķirti 430 eiro. Par šo naudu treniņu poligonā tiks atjaunoti vēl trīs šķēršļi – augstā sēta, logs un šķēršļu joslas mietiņi. ◆

Kategorijas