Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes Pilssalas estrādē - rock&roll band "BIG AL & THE JOKERS".

Rafails Balkins

2014. gada 15. jūlijs 14:22

71

19.jūlijā Alūksnes Pilssalas estrādē -  rock&roll band "BIG AL & THE JOKERS".

Vakara gaitā ar savu koncertprogrammu apmeklētājus priecēs soliste Ieva Bistrova un pianiste Aija Bēziņa! Starplaikos alūksniešiem labi zināmie diskžokeji Salvis un Čakurs!Ieeja pasākumā no 21:30.



Grupa “Big Al & The Jokers” dibināta 2013.gada 8.aprīlī populārās Rīgas grupas „Keksi” transformācijas rezultātā.

Grupa principā ir saglabājusi ne tikai visu savu sastāvu, bet arī labākās tradīcijas, stilu, repertuāru, kas ir nokomplektēts ilgu kopīgo darba gadu laikā. Kolektīva sastāvā ietilpst Latvijā un Lietuvā pazīstami mūziķi: 
Romāns Vendiņš -  grupas mākslinieciskais vadītājs,  taustiņi, vokāls                                             

 Algirdas Šuminskas -   vadošais vokāls,Zintis Žvarts -   tenora un baritona saksofons, 

Uldis Ziediņš  - trombons, vokāls

,Eduards Raubiško - tenora saksofons,   Sandris Skeranskis -   trompete,

Pēteris  Liepiņš - sitamie instrumenti,

Raitis Aukšmuksts – ģitāra,Juris Skrajāns  -  kontrabass

,Rafails Balkins - skaņas operators,

 Gunārs Kalniņš – ģenerālmenedžeris,Sergejs Laletins  - šoferis, asistents.


Pēdējo 10 gadu laikā, stingri pieturoties pie rokenrola tradīcijām, kolektīvs ir bijis spilgta parādība Ziemeļu Eiropas muzikālajā tirgū, kas ir pazīstams ar saviem stilīgajiem projektiem. Augstais profesionālais līmenis ir ļāvis mūziķiem vienlaicīgi piedalīties dažādos muzikālos projektos un attīstīties kā patstāvīgam kolektīvam.

No 2003 gada grupā ir pūtēju sekcija – divi tenor-saksofoni, trombons un trompete, ritma sekcija – kontrabass, ģitāras, sitamie instrumenti un jaunais talantīgais pianists-vokālists. Grupa atskaņo tradicionālo rokenrolu, šim stilam atbilstošajā gan muzikālajā, gan vizuālajā atraktīvajā manierē.  

Grupa ar savu azartisko spēju radīt atbilstošo un jautro atmosfēru rokenrola klubos, korporatīvajos pasākumos, un jebkuros citos pasākumos, ir kļuvusi par vienu no pieprasītākajām Eiropas grupām.     Grupas profesionālie mūziķi, pateicoties savai labajai gaumei un meistarībai, vienmēr ir pratuši atrast pareizās programmas kombināciju konkrētajam pasākumam un prasmīgi realizēt to.

Apburošie, jautrie puiši ir kļuvuši par Eiropas klubu, dažādu korporatīvo un privāto pasākumu mīluļiem.
Grupu, savā ziņā, var saukt par labu Eiropas mūziķu kaltuvi. Desmit gadu laikā tajā ir darbojušies vairāk kā 30 mūziķi, kuri līdz šim brīdim ir patstāvīgi pieprasīti. Sākot ar 2004 gadu ar grupu sāka strādāt pazīstamais Latvijas impresārio Rafails Balkins – Eirovīzijas 2002 uzvarētājas Marijas Naumovas menedžeris. 
Pēdējo gadu laikā grupa ir uzstājusies kopīgos koncertos ar daudzām pasaules zvaigznēm  – Smokie, Nazareth, Мacy Grey, Scorpions, Boney M, utt.

Izmantojot savu augsto profesionālo potenciālu, neskaitot solo programmu, grupai ir vairak kā 8 programmas ar pazīstamiem Eiropas dziedātājiem. 
Grupas pēdējie projekti ar Andy Bridge, Lindu Leen, Intaru Busuli, Ievu Kerēvicu, Tatjanu Guļajevu ir ļoti pieprasīti Eiropas muzikālajā tirgū. 

Augstā profesionālā, prasīgā attieksme ne tikai attiecībā pret muzikālajiem un mākslinieciskajiem momentiem, bet arī tehniskajos jautājumos, kas saistīti ar grupas uzstāšanos apskaņošanu, ierindo grupas “Big Al & The Jokers” uzstāšanās starp  labākajiem Eiropas muzikālajiem šoviem. Par tehniskajiem jautājumiem grupā pēdējos gadus ir atbildīgs skaņu operators Sergejs Laletins.  

Šobrīd grupa ar jauno nosaukumu “Big Al & The Jokers” atrodas pašā spēku plaukumā, un tai ir bagāta pieredze un liels potenciāls ne tik vienkāršajā Eiropas muzikālajā tirgū.  
Viens no veiksmīgajiem grupas projektiem ir sadarbība ar slaveno Lietuvas izpildītāju Algirdas Šuminskas – Big Al.                         

Kategorijas