Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Nāk ar smaidu, azartu un mīlestību

“Alūksnes ziņas”

2014. gada 18. jūlijs 00:00

31

Svinot desmito sezonu, „Muzikālais teātris 7” Latviju apceļos ar jaunu muzikālu izrādi „Vella kalpi” – vienu no skaistākajām leģendām par Rīgas ļaužu vienotību un mīlestību cīņā pret nodevību. Izrādes režisors ir Voldemārs Šoriņš, bet uz skatuves darbosies 32 aktieru un dejotāju ansamblis.
No „Muzikālā teātra 7”  pirmajiem „Vella kalpiem” jaunajā iestudējumā darbosies četras aktrises, bet tikai viena – Anna Šteina - aizvien spēlēs Hermana Samsona sievu Ģertrūdi. Jolanda Suvorova no Čigānietes kļuvusi par zviedru princesi Katrīnu, Līga Robežniece no rīdzinieces kļuvusi par pilsētas tirgus saimnieci Bertu, bet Zane Burnicka no Annas – par māsu Veroniku. Pārējās lomās iejutušies aktieri, ar kuriem „Muzikālais teātris 7” veiksmīgi sadarbojies citos – gan teātra, gan muzikālos projektos. Uz skatuves redzēsiet arī Ēriku Egliju (Cecīlija), Akvelīnu Līvmani (Priore), Kristīni Klētnieci (Čigāniete), Kārli Anitenu (Daniels Rebuss), Zigurdu Neimani (birģermeistars Eke), Ati Auzānu (Rīgas cietumsargs un Annas tēvs), Sergeju Ivanovu (krodzinieks Pušmucāns), Albertu Kivlenieku (Zviedrijas karalis Gustavs Ādolfs). Aktieru ansamblim piepulcējusies arī speciali atlasīta deju grupa un trīs pavisam jaunas mazās aktrises.
Scenogrāfs Jānis Jansons radījis Rīgas mūrus un pilsētu, kas sliesies 6 metru augstumā, trijos stāvos 20 metru platumā. Kārlis Anitens ir arī kostīmu idejas autors. Horeogrāfa Alberta Kivlenieka vadībā izrādes rīdzinieki apgūst kustību partitūras pilsētas aizstāvības skatos un jautrus dančus atelpas brīžos.
Alūksnē, Pilssalas estrādē, „Vella kalpi” viesosies 2.augustā pulksen 21.00. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv, bet izrādes dienā – arī pie ieejas pasākuma teritorijā. Sēdvietas  kā allaž - numurētas (6 – 10 eiro). Ieejas biļetes cena stāvvietai (izrādes dienā) – 6 eiro.   

Atbildi pareizi

..un apmeklē izrādi “Vella kalpi” Alūksnē 2.augustā!
1. Izrādē tradicionāli darbosies arī Jolanda Suvorova. Kādu lomu viņa atveidos?
a) Vella kalpa Ērmaņa sprigano līgavu,
b) Čigānieti,
C) Zviedru princesi.

2. Kādu latviešu autoru dziesmas skanēs izrādē “Vella kalpi”?
a) Raimonda Paula un Raimonda Tigula,
b) Raimonda Paula, brāļu Laivinieku un Alfreda Vintera,
c) Raimonda Paula un Imanta Kalniņa.

3. Izrādes skatuve tiks būvēta īpaši grandioza. Kāda tā būs?
a) Skatuves kopējā platība sasniegs 1500 kvadrātmetrus,
b) skatuve tiks būvēta 3 stāvos,
c) skatuves priekšplānā tiks veidota īpaša „uguns siena”.

◆ Atbildes sūti uz e-pastu: ”laime@aluksniesiem.lv” vai nogādā redakcijā Alūksnē, Lielā Ezera ielā 5, LV-4301 līdz 28.jūlijam

Kategorijas