Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atgriežas ar jaunu sparu

Diāna Lozko

2014. gada 18. jūlijs 00:00

49

Pateicoties Alūksnes pašvaldībai un Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolai, pirmo reizi džudo pastavēšanas laikā alūksniešiem bija iespēja par pašvaldības finansējumu piedalīties XXIV starptautiskajā nometnē Dugai, Lietuva.

Liels paldies pašvaldībai
Alūksnes pilsētas bērnu un jaunatnes sporta skolas džudo treneris Aivars Mālnieks informē, ka nometnē piedalījās 424 dalīnnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas, Slovēnijas, Ungārijas un Polijas. “Esmu treneris jau kopš 2000.gada, un šī bija pirmā reize, kad bērni uz nometni tika nosūtīti par pašvaldības līdzekļiem. Liels paldies pašvaldībai par to! Parasti braucām par vecāku naudu. Šī ir ļoti efektīva nometne, un uz to vedām mūsu labākos sportistus. Mums līdzi neatbrauca vairākkārtējais Latvijas čempions Rolands Dobelnieks, jo viņš guva traumu, spēlējot volejbolu, un ārsti aizliedza braukt,” stāsta A.Mālnieks. Viņš uzsver, ka vecākajiem audzēkņiem šī ir bijusi ļoti vērtīga pieredze arī psiholoģiskā ziņā. “Meistarības ziņā mēs tur bijām paši vājākie, jo mūsu grupā bija zilās un zaļās jostas, bet cīnīties mums nācās ar tiem, kuriem jau ir brūnās un melnās jostas, mazāku tur nebija. Tas ļāva puišiem trenēties ar spēcīgākiem pretiniekiem, un, ja, piemēram, Iļjas agrāk uztraucās par cīņu ar brūno jostu, tad tagad, pēc treniņiem, viņam to ir vieglāk uzveikt un nav uztraukuma stāties pretī pieredzējušākam pretiniekam. Viņš pat speciāli meklē augstākus pretiniekus, un ir ļoti labi, ka šī nometne pacēlusi arī šo morālo aspektu,” uzsver A.Mālnieks un uzskata, ka pēc šīs nometnes Alūksnes džudistiem gaidāmas daudzas medaļas.
Nepulcinās ārzemju viesus
Šoreiz “Džudo dienas 2014”, kuras norisināsies no 18. līdz 24.augustam Alūksnē, nepulcinās ārzemju viesus. “Šoreiz Džudo dienas būs paredzētas tikai pašiem alūksniešiem, jo pašreiz nevaram uzņemt viesus. Viesnīcās šobrīd dzīvo ļoti daudz strādnieku, taču mēs nevaram salikt mazos puikas dzīvot vienā viesnīcā ar strādniekiem,” atzīst A.Mālnieks. 25 labākajiem džudistiem Alūksnes novada pašvaldība būs noorganizējusi arī bezmaksas ēdināšanu. Labākie sportisti tika noteikti konkursā. Jau nākamgad Džudo dienas atkal pulcēs sportistus no ārzemēm. “Treneris no Beļģijas bija reiz nometnē Jūrmalā, kur bija 60 dalībnieku. Pēc tās viņš teica, ka nekad vairs nebrauks uz Latviju, kā tikai uz Alūksni, jo te dalībnieku skaits pārsniedz 300 cilvēku,” atzīst A.Mālnieks. 30. un 31.septembrī A.Mālnieks ar džudistiem dosies uz Varšavu, kur norisināsies turnīrs, kurš pulcēs teju 30 valstu dalībniekus. ◆

Kategorijas