Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Mežiniekos” sacenšas lokšāvēji

Didzis Bauers

2014. gada 18. jūlijs 00:00

6

Ziemas sporta centrā “Mežinieki” 12. un 13.jūlijā notika “Livonijas kauss” apvidus loka šaušanā.
Sacensības jau notiek sesto gadu pēc kārtas. Pirmajā dienā notika “Livonijas kausa” trešais posms. Sacensības notika, šaujot pa 28 3D mērķiem dažādās loku un vecuma grupu konkurencēs. Sacensības notiek sadarbībā ar Igaunijas lokšāvējiem – divi posmi Latvijā, divi Igaunijā. Bija atbraukuši dalībnieki no Krievijas un Lietuvas.
Otrajā dienā notika “Nameja gredzena” 50 zvēru pusmaratons, un tās vairāk bija Latvijas sportistu sacensības. Sacensības notika, šaujot pa 50 3D mērķiem (ar vienu bultu) dažādās loku un vecuma grupu konkurencēs.
“Dalībnieku skaits mums nebija pārāk liels, jo jūlijs mums ir spraigs sacensību grafiks, tādēļ sportisti izvēlas, kur var atļauties aizbraukt un cik daudz laika tam ziedot.  Tāpēc “Livonijas kausā” mums bija 51 un “Nameja gredzenā” – 35 dalībnieki. Mums tiek dalītas gan loku grupas, gan vecuma. Mēs vairāk nodarbojamies ar garajiem angļu lokiem, tāpēc viņiem arī bija piemiņas balvas - māla lokšāvējs - , kuras mums jau otro gadu izgatavoja vietējais keramiķis Uģis Puzulis. Kopumā sacensības izdevās ļoti labas. Laika apstākļi bija lieliski. Trase bija interesanta, un visi bija ļoti apmierināti,” stāsta sacensību organizators Kaspars Aigars.
No kluba “Ziemeļnieks” piedalījās Guntis Melecis, Irita Zavadska, Uģis Zavadskis, Aija Kalēja, Nora Rušķe. Irita un Uģis šāva ar kompaktlokiem, un viņiem nebija konkurentu. A.Kalēja ar garo angļu loku izcīnīja otro vietu, Nora Rušķe ar rekursīvo loku izcīnīja otro vietu. G.Melecis ar garo angļu loku izcīnīja otro vietu. ◆

Kategorijas