Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Palīdz pilnveidoties visiem kopā

Diāna Lozko

2014. gada 25. jūlijs 00:00

12

Pērn maijā Alsviķu pirmsskolas izglītības iestādes “Saulīte” vecāku padome nodibināja biedrību “Alūksnes novada Izglītības attīstības centrs” un kopīgiem spēkiem uzrakstīja projektu “Darām kopā”, kuru atbalstīja Alūksnes novada pašvaldība. Tas deva iespēju rīkot dažādus pasākumus vecākiem un bērniem.

Gūst iedvesmu darboties
Biedrības valdes priekšsēdētāja Ilzīte Duļbinska stāsta, ka vislielākā problēma ir cilvēku neuzdrīkstēšanās un bailes kļūdīties. Tieši šīs problēmas apzināšana veicinājusi biedrību veidot dažādus pasākumus un aktivitātes gan vecākiem, gan bērniem.
Oktobrī notika projekta atklāšanas pasākums, kurā notikusi tikšanās ar pozitīvās domāšanas centra “Pavasara studija” vadītāju  Inesi Prisjolkovu. “Šajā tikšanās reizē arī guvām atbildes uz jautājumiem: kur ņemt iedvesmu un motivāciju, lai mainītos, lai izmainītu attieksmi un paradumus; ko darīt, ja sākumā nav rezultātu; kā sevi iedvesmot turpināt, kad šķiet - nekas nesanāk; kā doties pretim iecerētajiem mērķiem, kā audzēt ticību saviem spēkiem, kā sevi iedvesmot, kā motivēt? Novembrī devāmies ekskursijā uz Ates muzeju, kur iepazinām senos latviešu darbarīkus un darbošanos ar tiem. Februārī praktiski darbojāmies pasākumā „Sveču burvība”, kur sveču liešanas prasmes mācīja alūksniete Una Tetere-Teterovska,” stāsta I.Duļbinska.
Projektā pasākumu gan pērn, gan šogad bijis ļoti daudz, un vecāki kopā ar bērniem to laikā ir guvuši iedvesmu darboties tālāk.

Jāmācās ir visu mūžu
“Mācīties nozīmē atcerēties to, ko mēs jau zinām. Darīt nozīmē parādīt, ka mēs to zinām. Mācīšana ir atgādināšana citiem, ka viņi zina tieši tikpat labi kā mēs, jo visi esam skolēni, darītāji un skolotāji. Jāmācās ir visu mūžu,” teic I.Duļbinska.
Biedrība “Alūksnes novada Izglītības attīstības centrs” saka paldies Alūksnes novada pašvaldībai par projekta finansiālo atbalstu, kas sastādīja 430 eiro, kā arī Alūksnes novada pašvaldības Izglītības pārvaldei par atbalstu projekta nokļūšanai līdz realizācijai un Alsviķu pagasta pārvaldei par atbalstu projekta realizācijā. Biedrība pateicas arī Alsviķu pagasta kultūras nama vadītājai Marinai Ramanei, Alsviķu pagasta bibliotekārei Sarmītei Meļķei par palīdzību pasākumu organizēšanā, veikaliem – IK “Edera 5” Alsviķos un “Mētra” SIA “Alta S” Alūksnē par atbalstu ziedojumu vākšanā. “Paldies arī vecākiem un visiem pārējiem interesentiem, kuri atbalstīja un apmeklēja  visus pasākumus, kuri deva iespēju apgūt dažādas zināšanas, lai raitāks būtu arī bērnu audzināšanas darbs,” saka I.Dubļinska. ◆

Kategorijas