Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ilzenē pārvar šķēršļus

Didzis Bauers

2014. gada 25. jūlijs 00:00

32

Nedēļas nogalē Ilzenē “Ontu kalnā” norisinājās jau par tradīciju kļuvušais apvidus šķēršļu skrējiens.

Šķēršļu skrējiens pulcēja dalībniekus kuplā skaitā ne tikai no Alūksnes novada, bet arī no Apes, Gulbenes, Aizkraukles, Smiltenes novadiem un Rīgas.

Trasē dalībnieki bija īsti džentlmeņi
“Šķēršļu skrējiena nolikumā noteiktajās grupās startēja un dažādus veidotos šķēršļus, piemēram, “Dubļu rises”, „Zaru kaudze”, „Siena rulonu kaudze”, „Dēļu siena”, kā arī dabiskos šķēršļus - brišana pa Melnupi un tās šķērsošana pa virves kāpnēm un citus - pārvarēja 99 skrējēji, tajā skaitā 12 komandu dalībnieki, kas pēc grūtā skrējiena finišā katrs saņēma dzeramā ūdens pudeli slāpju veldzēšanai. Katrā komandā startēja četri dalībnieki, pārstāvot abus dzimumus. Trasē dalībnieki bija īsti džentlmeņi, kuri cits citam palīdzēja pārvarēt šķēršļus grūtākajās vietās. Trasē bija izveidots interesants šķērslis - ar ūdeni piepildīta 12 tonnas smagā traktora piekabe, kurā dalībnieki iekāpjot un izkāpjot noskaloja pārējā trases daļā pielipušos dubļus un finišu sasniedza salīdzinoši tīri,” stāsta Ilzenes sporta, tūrisma, interešu izglītības metodiķe Zaiga Gutka.
Labākie savās grupās bija: Jānis Ģērmanis, Raimonds Siliņš, Salvis Leimanis (“Open” grupa); Guna Ģērmane (“Open” grupa); Inese Sirmā, Jolanta Kuprovska, Santa Kuprovska (41+ grupa); Arvis Volcītis (41+ grupa); Aldis Bambulis, Raivis Kalniņš, Vladimirs Golovko (U40 grupa); Baiba Pušpure (U40 grupa); Inguss Vītols, Arnolds Dmitrijevs, Kaspars Paegle (U24 grupa); Ina Berezkina, Līga Šķipsna (U24 grupa); Kārlis Ludvigs, Mairis Stepanovs, Einārs Kuprovskis (U18 grupa). Komandu vērtējumā labākās komandas: „Baļķi”, „Montekarlo”, „Joločka!”, kas saņēma Ilzenes pagasta sporta, kultūras, interešu izglītības un mūžizglītības centra „Dailes” un atbalstītāju sarūpētos kausus un balvas.

Plāno saglabāt pasākumu kā tradīciju
“Šķēršļu skrējienu Ilzenē bija iespējams noorganizēt, pateicoties sākotnējās idejas autoriem Lindai Laivai, Vēršu ģimenei un iepriekšējo gadu organizatoru darba grupas pieredzei, šāgada pasākuma darba grupas, atbalstītāju un brīvprātīgo nesavtīgam darbam un šķēršļu tehniskajam risinājumam, galvenā tiesneša operatīvajai rīcībai, par ko pārvaldes vadītāja izsaka lielu pateicību, īpaši šogad paldies sakot - z/s ”Siveci” saimniekiem Gatim Salmiņam, Dacei Kārkliņai un strādniekiem Jurģim Līdumniekam, Mārtiņam Jaškovam, Tomam Leitim, z/s “Amat­­nieki” saimniekam Gundaram Salmiņam, Mārtiņam Kaparšmitam, Aināram Pušpuram, Vitautam Kazainim, Gintam Rozenbergam, Santai Melecei, Imantam Gutkim, biedrībai “NordOst” un brīvprātīgajiem, kā arī pagasta pārvaldes un tās struktūrvienību darbiniekiem un ikvienam ilzenietim. Skrējiena gaitā atklājās nelielas kļūdas, kā rezultātā dalībnieki trasi veica īsākā garumā, nekā bija plānots, bet saskaņā ar nolikumu izmaiņas ir pieļaujamas. Organizatoru vārdā atvainojamies tiem dalībniekiem, kuri kaut kādā mērā jutās neapmierināti. Ņemot vērā to, ka galvenokārt esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes, plānojam saglabāt šo pasākumu kā tradīciju, uzlabojot visu, kas šajā gadā, mūsuprāt, neizdevās tā, kā bija plānots. Būsim atvērti, gaidot ierosinājumus un priekšlikumus šķēršļu skrējiena norises pilnveidei!” saka Ilzenes pagasta pārvaldes vadītāja Ingrīda Sniedze. ◆

Kategorijas