Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes Pilsētas svētki: notiks sacensības „Latvijas spēcīgākā pilsēta”

Tamāra Ulase

2014. gada 30. jūlijs 17:55

170

Alūksnē, O.Vācieša ielas stāvlaukumā, 2.augustā pulksten 13.00 notiks sociālā projekta „Es zinu, Tu to vari” sestās Pauerliftinga sacensības „Latvijas spēcīgākā pilsēta”. Sacensību gaitā jauniešiem būs iespēja parādīt savus spēkus un izturību svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu. Par to informē Latvijas Pauerliftinga federācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Norberte.

Lai sacensību spars būtu vēl lielāks, alūksnieši tiek aicināti iemūžināt savu sacensību startu, izaicināt draugus, citu pilsētu jauniešus un ievietot foto/video materiālu projekta „Es zinu, Tu to vari” portāla draugiem.lv lapā www.draugiem.lv/tutovari.

"Dalībnieku uzdevums būs veidot komandas vai startēt individuāli un pēc iespējas vairāk reižu uzspiest svaru stieni. Jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un sievietēm svaru stienis svērs 20 kg, savukārt vīru konkurencē tas būs 50 kg smags," stāsta B.Norberte.

Jūlijā aizvadītas jau piecas Pauerliftinga sacensības „Latvijas spēcīgākā pilsēta”. Kopumā sacensībās savu spēku pierādījuši vairāk nekā 450 jaunieši dažādās Latvijas pilsētās – Siguldā, Jūrmalā, Bauskā, Gulbenē un Cēsīs. Līdz šim spēcīgākie ir bijuši Bauskas iedzīvotāji ar kopā paceltajiem 145010 kilogramiem. Nākamās sacensības - 3.augustā Kuldīgā.

Informācija par nākamajām sacensībām pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas mājas lapā.

Kategorijas