Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sniedz iespēju atklāt talantus

Pārsla Konrāde

2014. gada 1. augusts 00:00

26

Līdz 23.augustam Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā ir skatāma Alūksnes mākslas skolas pieaugušo gleznošanas kursa dalībnieku darbu izstāde.

“Tas ir baudījums dvēselei!”
Izstādē skatāmi septiņu autoru darbi, kuri tapuši kursa pasniedzējas Anitas Vēliņas vadībā. No tiem četri ir arī Alūksnes slimnīcas uzņemšanas nodaļas ārsta Ernesta Kasparsona darbi. “Šī ir mana pirmā izstāde, un, protams, esmu priecīgs. Daru to savam priekam, bet, kad man piedāvāja izlikt darbus izstādē, neatteicos. Mēs esam tāda ārstu komanda, kura nāk uz nodarbībām. Tā mums ir kā atslodze un relaksācija. Mākslas skolas telpas ir vienkārši unikālas, un tas ir baudījums dvēselei! Tā es atslēdzos no ikdienas,” stāsta E.Kasparsons. Septembrī viņš gan pieaugušo gleznošanas nodarbības pārtrauks, jo dosies turpināt studēt medicīnu. Alūksnes mākslas skolas pieaugušo gleznošanas kursus apmeklē vēl divi Alūksnes slimnīcas darbinieki - Alūksnes slimnīcas terapijas nodaļas vadītāja Aija Kalēja un medmāsa Ieva Banka.
Izstādē skatāmi arī Inetas Bērziņas, Sandras Kustovas, Diānas Lozko un Guntas Tučas darbi.

Iedrošina ikvienu
Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja Dzidra Bauere ir gandarīta par šādu izstādi un uzsver, ka katru mēnesi bibliotēkā ir kāda izstāde. “Ir pieks par novadniekiem, un vienmēr ir ļoti patīkami ieraudzīt pazīstamo un vietējo cilvēku talantus. Mēs, piemēram, nemaz nezinājām, ka starp medicīnas darbiniekiem ir šādi talanti. Mēs varam būt lepni par alūksniešiem, darbi ir tik tiešām lieliski! Nesen bibliotēkā bija arī Gunāra Ozoliņa vadīto pieaugušo akvarelistu pulciņa darbi. Prieks ir arī sniegt iespēju šos talantus atklāt,” pauž Dz.Bauere. Viņa arī informē, ka septembrī bibliotēkā būs skatāma bijušā alūksnieša Anatolija Safronova darbu izstāde, bet oktobrī varēs aplūkot apenieša Egona Brīdaka darbus, kurš glezno skaistas Apes dabas ainavas. Alūksnes bibliotēkā mākslas darbus var izvietot par brīvu, un Dz.Bauere iedrošina ikvienu interesentu parādīt savus darbus arī citiem. ◆

Kategorijas