Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Beidzot Pils iela ir gatava!

Diāna Lozko

2014. gada 1. augusts 00:00

139

Trešdien Alūksnē notika Pils ielas svinīga pieņemšana ekspluatācijā. Nepadarītie darbi, kas  iepriekšējā nedēļā pirmsnodošanas pārbaudē tika konstatēti, ir izdarīti. Turpmāk, ja ielas ekspluatācijas laikā tiks konstatēti kādi defekti, tos būvnieki novērsīs garantijas laikā, kas ilgst piecus gadus.


Alūksnes novada domes kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte Pils ielas nodošanas pasākumā uzsvēra, ka tranzītiela pilsētā ir ļoti svarīga un ka viņa kopā ar pārējiem alūksniešiem ir priecīga par pabeigtajiem darbiem. “Nu Pils iela visā garumā nevis sarūgtinās, bet priecēs alūksniešus,” viņa teica.
Arī būvuzņēmēja pārstāvis pilnsabiedrības „Ceka M” prokūrists Jovits Gurčus atzina, ka šis nebija no vieglākajiem projektiem. “Līgumu mēs noslēdzām, tuvojoties ziemas sezonai, un tas bija liels izaicinājums. Liels paldies darba grupai, jo tikai kopīgiem spēkiem mēs varējām panākt to, par ko tagad visiem ir prieks. Ceļš ir tāds process, kurš jāiztur no “A” līdz “Z”, un to nevar tā vienkārši nonest no debesīm. Rezultāts ir labs, un mums ir prieks, ka varējām sakārtot kādu vietu Alūksnē,” teica J.Gurčus.
Šobrīd Alūksnes pilsētā uzsākti būvdarbi arī Tirgotāju ielā posmā no Lielā Ezera līdz Vidus ielai un Vidus ielā. Nedaudz vēlāk darbi tiks sākti arī Dārza ielas posmā no Latgales un Tirgotāju ielas krustojuma līdz Jāņkalna ielai. Būvdarbu gaitā tiks atjaunots ne tikai ielu segums, bet arī trotuāri. Alūksnes novada pašvaldības priekšsēdētājs Arturs Dukulis aicina iedzīvotājus būt saprotošiem, jo pie vairākām iestādēm būs apgrūtināta vai pat neiespējama piekļuve ar automašīnu. “Pie poliklīnikas gan varēs piebraukt no Pils ielas puses, bet aicinu to izvēlēties tikai tiešām nopietnos gadījumos. Pārējās situācijās aicinu cilvēkus uz poliklīniku doties kājām,” viņš uzsver. ◆

Kategorijas