Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ogu drupačmaize

Tamāra Ulase

2014. gada 1. augusts 00:00

83

Nepieciešams: dažādas ogas, var būt arī āboli, 250 g sviesta vai margarīna, 500 g miltu, 200 g cukura, cepamais pulveris, vaniļas cukurs, 1 olas dzeltenums; glazūrai – 1 olas baltums, 100 g cukura, 2 ēdamkarotes citrona sulas.
Gatavo smilšu mīklu - mīkstu sviestu saplucina ar cukuru, miltiem un cepamo pulveri, pievienojam olas dzeltenumu. Masu kārtīgi samīca. Divas trešdaļas mīklas ieklāj pannā, ar pirkstiem to izmīcot tik augstu, lai būtu nelielas maliņas uz augšu, kur iebērt ogu pildījumu - ogas apber ar cukuru, vaniļas cukuru un sajauc. Ogu pildījumam pa virsu uzdrupina pārējo mīklu. Cep 200 grādos apmēram pusstundu, līdz virsma paliek viegli brūna. Tad izņem, uzlej virsū glazūru un vēl cep 10-15 minūtes. ◆

Kategorijas