Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Spiningo Līčupē

Didzis Bauers

2014. gada 1. augusts 12:00

444

Līčupē pie Ērgļiem jūlijā norisinājās Latvijas čempionāta spiningošanā no krasta 2.kārta.

Sacensībās kopumā piedalījās 12 komandas, bija ciemiņi no Baltkrievijas un divas Krievijas komandas. Šajā reizē sacensības notika divas dienas, katram dalībniekam - sava izloze, sadale pa zonām, 4 iegājieni pa 45 minūtēm ar 10 – 15 minūšu pārtraukumu. Individuālajā vērtējumā uzvarēja  Krievijas pārstāvis - divkārtējais pasaules čempions un šogad trešais - Aleksandrs Vorobjovs. Komandu vērtējumā uzvarēja komanda “Agat”.

Sacensībās piedalījās arī divi alūksnieši - Modris Račiks un Igors Dzilna. Katrs gan pārstāv savu komandu – Modris (“Willow-MRK”), Igors (“Go Fishing”). Šajā kārtā lielisks starts izdevās M.Račikam, kurš individuālajā Latvijas vērtējumā izcīnīja 3.vietu, bet kopējā - 4.vieta. Teicams starts arī viņa komandai - kopvērtējumā izcīnīta 2.vieta. Šajā kārtā nepaveicās I.Dzilnam: Latvijas kopvērtējumā - 17.vieta, kopējā ieskaitē - 27.vieta. Komandu vērtējumā viņa komandai – 7.vieta.

Modris uzsver, ka šajā kārtā bija ļoti liela konkurence gan pašmāju, gan vadošajiem pasaules sportistiem no Krievijas. Visi ir lieliski makšķernieki, un jebkurš var ielauzties pirmajā trijniekā. Varbūt mazliet labāks ir A.Vorobjovs, bet makšķernieki jau saka, ka viņš pat akā zivi noķers. Lai uzvarētu, jābūt visam ideāli sagatavotam. Ideāli jānostrādā taktiskajam zīmējumam.

“Pirmajā dienā lozējot tiku smagā grupā, kurā bija A.Vorobjovs un 1.posma medaļnieki, regulāri izlases dalībnieki Olte, Circenis, Eglītis, Meirāns. Startēju apskaužami stabili pareizi un, īstajā laikā izvēloties mānekļus un padeves tehniku, ne reizi no četriem iegājieniem nepaliku zemāk par 4. vietu, kas rezultātā deva 2.vietu zonā uzreiz aiz pasaules eksčempiona! To, ka ir ļoti stiprs, viņš apliecināja pašā pirmajā iegājienā. Ejot iekšā vienpadsmitais, viņš izvilka 25 zivis 45 minūtēs, netiekot labākajos sektoros! Viņam sanāca mazāk nekā divās minūtēs zivs! Man bija 20 ņēmieni pirmajā iegājienā, bet pirmos 6 nerealizēju. Sapratu, kādēļ atsprūk, nomainīju mānekli un 13 no 14 copēm realizēju. Man 21 zivs. Kad atgriezāmies startā, neticams rezultāts visai manai komandai -  2.vieta kopvērtējumā,” atceras M.Račiks.

Ne visi izturēja spriedzi, piemērs ir Māris Olte - tikai 7.vieta ar divām nullēm 3. un 4.iegājienā.

“Otrajā dienā pirmajā iegājienā es rupji kļūdījos. Nenostājos tur, kur biju plānojis, bet tā, kā ieteica mana komanda, ņemot vērā iepriekšējās dienas rezultātus. Otrajā dienā situācija bija mainījusies. Tāpēc zaudēju iespēju pacīnīties par uzvaru zonā. Pēc tam saņēmos un otrajā iegājienā paliku otrais un trešajā iegājienā – pirmais. Ceturtajā iegājienā sektorā, kur man labi ķērās, iegāja Māris Olte un izmantoja to, ka es biju atradis vietu, kur ļoti grūti iemest mānekli un izvadīt zivi, bet es atradu veidu, kā to var izdarīt. Uzvarot trešo iegājienu, uzvarēju arī zonā.

Komanda mums izveidojās pirms trīs gadiem, kad puiši caur I.Dzilnu atrada mani. Puiši ir no Rīgas, Ādažiem un Cēsīm. Treniņš mums parasti ir vienreiz gadā. Pārējā laikā cenšamies startēt sacensībās. Komanda palika 2.vietā, absolūtajā vērtējumā apsteidzot pat titulētos krievus un baltkrievus, kas ir pagaidām mūsu absolūti labākais sniegums. Pirmajā gadā izcīnījām 3.vietu. Lai augtu, ir jābraukā pa sacensībām un jāpērk inventārs. Ar inventāra iegādi man maksimāli palīdz mans tētis, bez viņa palīdzības man nebūtu iespējas tikt pie tik dārga un laba inventāra.  

Paldies kā komanda sakām SIA„Veltījums Jums” un personīgi Aigaram Steberim par iespēju sponsorēt dalības maksu 2.posmam. Taču šis sports ir ļoti dārgs un jāsedz no savas kabatas, tāpēc, cik varam, tik cenšamies progresēt,” stāsta M.Račiks. 

Kategorijas