Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ekskursija pa Alūksni

1. augustā pirms Alūksnes Pilsētas svētkiem SAC ,,Alūksne’’ klienti izteica vēlēšanos apskatīties pilsētu pirms svētkiem. Maršrutā tika ietverti Glika ozoli, Bībeles muzejs, Alūksnes ev. luteriskā baznīca, Jaunā pils, Jāņkalniņš, Ģimnāzija un citas vietas tā lai varētu apskatīties pilsētu kopumā un dotu savu vērtējumu.

Brauciens tika organizēts divās grupās, sākumā gan pieteicās vairāki cilvēki un domājām, ka būs vismaz četras grupas, taču karstuma dēļ daudzi atteicās. Katrā grupā bija arī klients, kurš sēdēja ratiņkrēslā. Pirms tam tika novērtēta aprūpes centra apkārtne, tad jau visu pārējo.

Kad visi bija atgriezušies un atpūtušies dalījās pieredzē. Domas dalījās - vieni bija rēķinājušies ar kaut ko eksotiskāku, jo Alūksni bija redzējuši gadiem; tie, kuriem tas nebija sanācis, bija pieticīgāki, taču kopumā pilsēta patika visiem.

- Zaļa skaista pilsēta,

- Alūksne augusi, prieks skatīties

- Alūksne ir un paliek jaukākā un bagātākā ar saviem Ozoliem, muzeju, ezeru, bānīti un pussalu - tāds bija vērtējums. Arī pašu māja patika.

Jau tiek runāts par nākamo braucienu uz Zeltiņiem, Ates dzirnavām, Malienas pagastu, jo ir taču tik daudz vietu, ko redzēt.

Kategorijas