Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunais buklets aizvedīs uz Zvārtavas pili

Loreta Jargane

2014. gada 8. augusts 00:00

38

Zvārtavas pils pārvaldnieks Vitālijs Vilciņš ir īstenojis savu ideju un sadarbībā ar mākslinieku Aināru Gaidi  izveidojis bukletu par Zvārtavas pili.


V.Vilciņš stāsta, ka jau ilgu laiku nav bijis nekādas publicitātes par Zvārtavas pili, tāpēc radās ideja izveidot kaut ko jaunu, lai interesentiem būtu pieejama informācija. Kopā ar mākslinieku A.Gaidi tapis jaunais buklets. Buklets ir trīs valodās – latviešu, angļu un krievu. Tas būs pieejams Alūksnes informācijas centrā, kā arī Gaujienas un Apes infocentrā un, protams, pašā Zvārtavas pilī. “Buklets ir tik tikko tapis, atlikuši tikai iespiešanas darbi,” informē V.Vilciņš.

Grafika precīzi paņemta no pils
“Ļoti liels prieks, ka šis buklets ir nonācis līdz rezultātam. Regulāri apmeklēju Zvārtavu, jo tā atrodas tepat netālu no mājām, un tieši tā arī iepazinos ar Vitāliju. Mēs apspriedāmies, un tapa ideja par bukletu. Šodien, ikvienai lietai piešķirot identitāti, ir jāizveido savs tēls. Mākslas plenēros Zvārtavas pilī uz šķīvjiem un krūzēm porcelāna mākslinieki veidojuši pils grafikas – šo kontūru pārveidoju grafiskā zīmē ar Zvārtavas uzrakstu. Savukārt attiecīgais ornaments, kas ir bukleta fonā, ir precīza kopija no Zvārtavas pils foajē apgleznotās grīdas. Logo un ornaments tiks izmantots dažādos publicitātes materiālos,” stāsta mākslinieks A.Gaidis.

Iestrādāti kodi
Bukletā pie kartes ir kodi ar GPS koordinātēm un mājaslapu “www.zvartavaspils.lv”. “Ja man jāgādā par grafisko dizainu, tad es redzu, kā tam visam jāizskatās. Šobrīd tā ir tāda kā dāvana, un, kā tas attīsties, to jau rādīs laiks. Protams, tas ir tikai viens no daudziem elementiem, par ko jārūpējas pils saimniekiem, lai attīstītos publicitāte, taču šie centieni nepieciešami, lai atdzīvinātu Zvārtavas pili un padarītu to pievilcīgāku tūristiem un ceļotājiem,” uzsver A.Gaidis. ◆

Kategorijas