Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pieveic arī ceturto Riodežaneiro Brazīlijas maratonu

Didzis Bauers

2014. gada 8. augusts 00:00

5

Dins Vecāns turpina skriet maratonus un sasniedz vēl vienu posmu no sava mērķa - noskriet septiņus maratonus septiņos kontinentos. Šoreiz ar rezultātu 3 stundas 14 minūtes noskriets Riodežaneiro (Brazīlija) maratons Dienvidamerikā.


“Cēlos pulksten 3.30, lai laikā paspētu uz startu. Pulksten 5.00 3500 maratona dalībnieki tika nogādāti uz starta vietu aptuveni 42 kilometru attālumā no centra. Maratona ceļš bija brīnišķīgs un vijās gar okeānu. Varēja klausīties viļņus un skatīties smilšainās pludmales, aplūkot apkārtējos kalnus. Lija, un plus 20 grādi bija tieši radīti man. Mīlu skriet lietū. Šis bija mans pirmais maratons   minimālisma apavos “Adidas barefoot”. Sāku skriet viegli, mierīgi, iesildot muskuļus un ļaujot ķermenim pierast pie ceļa. Pirmos 10 kilometrus nenoslogoju sevi, pēc tiem sajutos pārliecinošāk un nākamajos kilometros kāpināju tempu. Katrā ūdens došanas vietā uzpildīju ūdens pudeles un katru desmito kilometru ēdu “Syform” uzturu. 22.kilometrā man pievienojās viens brazīliešu skrējējs. Mums bija vienāds temps, un tas lika saņemties un neatlaist vienam otru. Būtībā mēs tālāk skrējām kopā, kad bija grūtāk, atbalstījām viens otru. Pie 38.kilometra sapratu, ka šis skrējiens ir bijis bez lūzuma punktiem visā ceļa garumā. Atlikušajos kilometros smaids nepazuda no manas sejas un, kad līdz finiša līnijai bija atlikuši 400 metri, izvilku karogu un pacēlu virs galvas. Pūļa uzmundrināts, es noskrēju pēdējos metrus un biju lepns, ka esmu latvietis,” savā “Facebook” profilā stāsta D.Vecāns.
Dinam vēl jāpieveic trīs maratoni: Austrālijā – Melburnas maratons 12.oktobrī, Ziemeļamerikā – Ņujorkas maratons 2.novembrī un 21.novembrī Antarktīdas ledus maratons. ◆

Kategorijas