Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sēņo un piedalies konkursā!

Evita Brokāne

2014. gada 8. augusts 00:00

6

Ir sākusies ikgadējā akcija “Dienas sēne”, kuras mērķis ir atraktīvā veidā aicināt būt dabā, vairot zināšanas par Latvijas bagātību – mežiem, kā arī uzturēt tīru vidi, kurā mēs dzīvojam un atpūšamies.


Akciju laikraksts ‘’Diena’’ ar a/s “Latvijas valsts meži’’ un “Mammadaba’’ atbalstu rīko jau ceturto gadu, un šogad tā norisināsies līdz 31.oktobrim. Akcijai portālā “Diena.lv” ir izveidota īpaša vietne “http://www.diena.lv/dienas-projekti/sene”. Akcijas laikā, piedaloties konkursos, būs iespēja iegūt vērtīgas balvas.
Lai piedalītos, ir jāpievieno sēnes foto iepriekšminētajā interneta vietnē, jāuzraksta attēlā redzamās sēnes suga, aptuveni jānorāda, cik sēņu salasīts, jānorāda novads, kurā sēņots. Foto var sūtīt arī pa pastu ar norādi konkursam Dienas sēne” - uz adresi: Mūkusalas iela 15, Rīga, LV-1004, kā arī elektroniski uz “dienassene@dienasmediji.lv”. Katru nedēļu balvā būs sēņošanas lukturītis no konkursa atbalstītāja “Latvijas valsts mežiem”. Lukturīti saņems konkursa dalībnieks, kura foto būs ieguvis visvairāk balsu portālā “diena.lv”. Laikraksta “Diena”, kā arī žurnālu “Dienas Ēdieni” un “Dārza Pasaule” gada abonementu konkursa noslēgumā saņems tas, kurš būs sasēņojis visvairāk.
Konkursā paredzēta arī selfiju papildspēle “Tu esi tas, ko tu lasi”, kurā piedaloties iespējams laimēt viedtālruni. Lai piedalītos, jānofotografējas ar sēni, kurai līdzinās vai kurai gribētu līdzināties; jāpublicē attēls sociālajā vidē ar #dienassene, #tuesitaskotulasi un #mammadaba.
Balva tiks tam foto, kas publicēts sociālajā vidē un būs saņēmis visvairāk balsu (like).
Esot aktīviem, būs iespēja kopīgiem spēkiem noteikt ražīgāko sēņošanas novadu Latvijā, visvairāk lasīto sēni, izvēlēt labāko gada sēnes foto, kā arī atrast lielāko, dīvaināko un krāsaināko sēni. ◆

Kategorijas