Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes pusē notiks minirallijs “Marienburga”

Evita Brokāne

2014. gada 8. augusts 11:30

810

Alūksnes novada ceļos 9.augustā notiks minirallijs „Marienburga”, kas būs minirallija kausa izcīņas standarta automobiļiem trešais posms.

Organizatori sacensību trases izveidošanai izvēlējušies jaunus ātrumposmus, kas daļēji ir tikuši izmantoti iepriekšējo gadu Alūksnes ziemas rallijos. Sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi (četri ātrumposmi katrs ies pa divām reizēm). Visi astoņi ātrumposmi norisināsies uz grants seguma, un to kopējais garums būs līdz 15 kilometriem. Drošības apsvērumu dēļ trasē būs izvietoti ātruma slāpētāji, par kuru neveikšanu vai izsišanu no vietas tiks piemērots laika sods.


Sportisti sacentīsies šādās ieskaites grupās: “1600”, “2WD”, “4WD”, “4WD+”, kā arī “Open” (automašīnām, ieskaitot sporta auto, kas neatbilst iepriekšminētajām grupām) un Junioru kausa izcīņā. Ātrākā ekipāža kādā no ieskaites klasēm saņems balvu arī no „SPA hotel Mārcienas muiža”.


Minirallija centrs atradīsies Rūpniecības ielā 8f, turpat, kur katru ziemu pulcējas rallijsprinta „Alūksne” ekipāžas. Sacensību starts paredzēts 9.augustā pulksten 13.00, savukārt uzvarētāju apbalvošana plānota tās pašas dienas vakarā - pulksten 20.15.


Sīkāku informāciju par miniralliju var atrast mājas lapā “www.4rati.lv”, kur sacensību dienā varēs sekot līdzi arī “online” rezultātiem. Mājas lapā skatītāju ērtībām būs pieejamas arī ātrumposmu kartes.

Kategorijas