Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apes pilsētas svētkus svinēs Apes kolhozu 65. gadadienas zīmē

No 22. līdz 24. augustam ikviens laipni gaidīts Apē uz pilsētas 86. jubilejas svinībām, lai veidotu Ziedu saules paklāju, baudītu romantisko mūzikas vakaru, piedalītos braucamrīku parādē, pulcētos uz Apes kolhozu izveides 65. gadadienas atceres koncertu-kopsapulci, sportotu kolhoza fizkultūrieša aktivitātēs, apmeklētu amatnieku tirdziņu, svētku koncertus un daudz ko citu.
Šogad Apes pilsētas svētki solās būt ļoti atraktīvi, jo tradicionālās pilsētas svētku aktivitātes vīsies kopā ar Apes kolhozu izveides 65. gadadienu, atminoties tālos un ne tik tālos kolhozu laikus Apē, jo, kā bijusī Apes izpildkomitejas priekšsēdētāja Ilze Sproģe uzsver: “Apes pilsēta bija kolhoza sirds”.

Jau 15. augustā ieskandināsim Apes pilsētas svētkus, atklājot izstādi Apes tautas namā “Kolhoza laiki”, kurā būs vērojamas dažādas kolhozu laiku fotogrāfijas, vimpeļi, goda raksti, tā laika ražojumi. Ar dažādiem atribūtiem izstādes tapšanā ir piedalījušies teju 40 Apes iedzīvotāji.

Savukārt 22. augusta rītā aktīvi darbosies Apes iedzīvotāji un iestādes, tradicionāli veidojot Ziedu sauli skvērā pie Apes novada domes. Un vakarā sveču mirdzumā klausīsimies Ingas Karpičas koncertu „Piena ceļš”, kā arī Apes mūziķu sniegumā un dzejas lasījumos Apes tautas nama pagalmā.

Sestdienas, 23. augusta, rīts rosīgi sāksies amatnieku tirdziņā, savukārt, lielās kolhoza tehnikas parādes „Man pieder tik daudz-2”dalībnieki jau no pulksten 9.40 pulcēsies pie bijušā kolhoza dispečerpunkta „Uskanos”, kur šajā vietā pulksten 10:30 notiks svētku sasaukšanās un tiks dots starts lauksaimniecības tehnikas parādes dalībniekiem.

Pulksten 12.30 Apes tautas namā tiek gaidīti visi bijušie Apes kolhoznieki, arī tie, kuri paši nav bijuši kolhoznieku rindās, bet kaut kādā veidā ir bijuši saistīti ar kolhoza vārdu, tātad - visi svētku apmeklētāji - lai kopā piedalītos Apes kolhozu sešdesmit piecu gadu jubilejā un būtu kolhoznieku kopsapulces dalībnieki. Koncertā – kopsapulcē kopā ar Apes tautas nama amatiermākslas kolektīviem: Apes pūtēju ansambli, vidējās paaudzes deju kopu “Metenis”, jaukto kori “Ape”, līnijdeju grupu “Īstās meitenes”, senioru deju kopu “Vīgriezes”, pašiem mazākajiem Apes dejotājiem, kā arī līnijdeju grupu no Gaujienas, uzbursim kolhoza laikus Apē, pastāstīsim par kolhoza laika būtību arī tiem, kuri vien nostāstos par to var klausīties no saviem vecākiem vai vecvecākiem.

Pulksten 15.00 Apes novada dome kopā ar pirmsskolas izglītības iestādi “Vāverīte” sveiks Apes jaundzimušos, šogad Apes saimei ir pievienojušies 16 bērniņi – 9 meitenītes un 7 puisīši.

Pulksten 16.00 ikviens sportot gribētājs savus spēkus varēs mērot kolhoza fizkultūrieša gaumē Apes tautas nama pagalmā.
Pulksten 17.00 kino seanss Apes tautas namā „Kolhoza „Padomju Dzimtene” 40 gadu jubileja”.

Šoreiz svētku vakara koncerts Apes pilsētas estrādē kopā ar grupu “Galaktika”, pēc koncerta domes skvērā pie Ziedu saules paklāja iedegsim svecītes Baltijas ceļa atcerei, un svētku turpinājumā zaļumballe kopā ar grupu „Lauku muzikanti” un diskotēka „Laukos iet kā zaļā pļavā”, Apes pilsētas estrādē.

Sestdien būs arī dažādas atrakcijas bērniem, radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas un kursēs elektromobilis.
Bet svētdien, 24. augustā, pulksten 12.00 Kapusvētki Apes Pilsētas kapos un pulksten 14:00 Apes Meža kops.
 
Uz tikšanos Apē, 22., 23., 24. augustā!

Kategorijas