Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas grāmatnīcās nonāk unikāla Latvijas dārgumu grāmata

No šīs nedēļas grāmatnīcās “Jānis Roze” ir pieejama unikāla Latvijas dārgumu grāmata "Treasures of Latvia/Outstanding Export Brands and Inspiring Stories", kurā apvienoti Latvijas izcilākie eksporta zīmoli un Latvijas dārgumi dabā, kultūrā un sportā. Latvijas dārgumu grāmata sniedz ieskatu par Latvijas valsts eksportspējīgākajiem uzņēmumiem, kas veido  Latvijas tautsaimniecības pamatus, kā arī iepazīstina pasauli ar Latvijas valsts kultūras vērtībām un bagātībām, un ir vērtīgs Latvijas valsti reprezentējošs materiāls. Grāmatas radītāji ir Latvijas eksportējošo uzņēmumu atbalsta kustība “The Red Jackets”.

Andris Rubīns, kustības “The Red Jackets” līdzdibinātājs, “DDB Latvija” vadītājs: “Šī ir unikāla grāmata, kas iedvesmojošu stāstu un fotogrāfiju formātā apkopo šobrīd veiksmīgākos un aizraujošākos eksportējošos zīmolus, kas radīti Latvijā. Esmu pārliecināts, ka grāmata veicinās Latvijas eksportu, pārliecinās ārvalstu partnerus un investorus par mūsu uzņēmēju unikālajām idejām un prasmēm, kā arī iedvesmos pašmāju uzņēmumus veidot spilgtāku un pamanāmāku tēlu pasaulē, ļaus lepoties ar izcelsmes valsti, kā arī radīs jaunus veiksmes stāstus.”

Inese Andersone, “The Red Jackets” līdzdibinātāja, “GatewayBaltic” direktore: “Šī ir pirmā grāmata, kas tik vispusīgā un unikālā veidā stāsta par Latviju. Mums ir izdevies vienotā formātā, gan pastāstīt par Latvijas eksporta zīmoliem, gan par Latvijas vērtībām kultūrā, dabā, sportā un mūsu tradīcijām. Šī grāmata ir vērtīgs instruments, ko dāvināt Latvijas viesiem un izmantot vēstniecību darbā, kā arī pozicionējot Latviju Eiropas Prezidentūras laikā. Turklāt tā kalpo arī kā šo laiku vēsturiska liecība, kas atklāj mūsu valsts vērtības un bagātības. Grāmata cels pašapziņu ikvienam tās dāvinātājam, un dos iedvesmu iepazīt Latviju tuvāk tās lasītājam.”

Ilze Veisbārde, “Jānis Roze” reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītāja: “Mēs esam patīkami gandarīti, ka grāmatnīcās “Jānis Roze” gan Rīgā, gan reģionos varam piedāvāt šo unikālo Latvijas dārgumu grāmatu. Grāmata ir brīnišķīgs izziņas materiāls par Latvijas dabu, kultūru, vērtībām un ekonomikas bagātībām. Domāju, ka to augstu novērtēs gan vietējie iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi, kas nereti mūsu grāmatnīcās taujā pēc interesantiem materiāliem par Latvijas valsti. Prieks, ka tagad mums ir īsta Latvijas dārgumu grāmata, ko varēsim piedāvāt kā daudzpusīgu un informācijas bagātu Latvijas valsti reprezentējošu materiālu.”

Iedvesmas grāmatā “Treasures of Latvia/Outstanding Export Brands and Inspiring Stories” apkopoti 25 “The Red Jackets” Latvijas spēcīgāko eksporta uzņēmumu un zīmolu veiksmes stāsti, kā arī 11 jauno, daudzsološo uzņēmumu jeb “Rising Stars” iedvesmas stāsti.

Kategorijas