Aluksniesiem.lv ARHĪVS

23. un 24.augustā Staru trasē - motokross

Evita Brokāne

2014. gada 15. augusts 10:27

149

Staru mototrasi 23. un 24.augustā pierūcinās motosportisti. Šajās divās dienās te norisināsies Latvijas kausa un Latvijas junioru čempionāta piektais posms motokrosā, kurā uz starta stāsies un finālbraucienus aizvadīs 25 dažādu klašu sportisti. Tiks aizvadīta arī Gulbenes novada kausa izcīņa 85 kubikcentimetru klasē.

Sestdien skatītāji varēs redzēt cīņas “MX65”, “kvadri 100”, “kvadri 200”, bērnu blakusvāģu, “MX50”, “kvadri 50”, “MX125”, “kvadri Pro” un “kvadri amatieru”, “A16+”, A25+”, “A30+”, “kvadri iesācēju”, “kvadri junioru”, “kvadri veterānu” klasē, savukārt svētdien uz starta stāsies iesācēju, “MX1”, “MX2”, “MX85”, “Mini MX”, senioru, veterānu, dāmu, blakusvāģu un blakusvāģu veterānu klases braucēji. Sestdien finālbraucieni sāksies pulksten 9.35, svētdien – pulksten 11.40. Katras dienas beigās paredzēta visu šajā dienā startējušo klašu uzvarētāju apbalvošana. Sacensību organizators Intars Sabulis stāsta, ka, ņemot vērā iepriekšējo posmu dalībnieku skaitu, tiek plānots, ka arī Staros uz sacensībām varētu ierasties apmēram 200 sportisti. Sacensībās startēs labākie Latvijas sportisti, kā arī sportisti no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, iespējams, arī Somijas. I.Sabulis stāsta, ka jau šobrīd trasē ir vērojama diezgan liela aktivitāte. Sportisti brauc un cītīgi trenējas šeit. Tas nozīmē, ka cīņas būs ļoti spraigas un sportisti centīsies uzrādīt vislabākos rezultātus.


Lai skatītāji varētu ne vien just līdzi motosportistiem un vērtēt viņu cīņas, bet arī paši izjust cīņas garu, arī šogad tiks organizēts skatītāju skrējiens kalnā. Būs arī iespēja aplūkot retro motociklus, notiks arī mototriāla paraugdemonstrējumi. Šogad kā jauns projekts ir arī fanu telts bērniem, kas darbojas sacensību laikā. Ja uz sacensībām dodas ģimenes ar bērniem, bērnus var atstāt šajā fanu teltī, kur viņi varēs likt puzles, spēlēt cirka spēli par motokrosu, zīmēt apsveikumus sportistiem. Abu dienu pēcpusdienās aktīvākie bērni tiek arī apbalvoti. Fanu teltī viesojas arī sportisti un tiekas ar bērniem. Ir arī iespēja pavizināties. Turklāt visas šīs aktivitātes būs par brīvu.

Kategorijas