Aluksniesiem.lv ARHĪVS

"Šķūnenieku kauss": atkal tiek pārspēts rezultāta rekords

Didizs Bauers, Evita Brokāne

2014. gada 15. augusts 16:16

1315

Ar kuplu dalībnieku skaitu, spraigām cīņām un bagātīgu emociju gammu jau 19.reizi aizvadītas tradicionālās riteņbraukšanas sacensības “Šķūnenieku kauss”.

Kā vienmēr sacensības sākās ar 10 kilometru distanci. Īsi pirms tam gan pāris simtu metru distancē savus spēkus varēja izmēģināt arī paši mazākie velobraucēji, cits droši braucot pats, bet cits mammai vai tētim skrienot cieši līdzās. Protams, arī 10 kilometru distancē devās bērni. Jaunākie dalībnieki bija piecus gadus veci, savukārt vecākajai dalībniecei, kas devās trasē, bija 73 gadi. Kopumā uz starta 10 kilometru distancē stājās 261 dalībnieks.


Par sacensību absolūto uzvarētāju šogad atkal kļuva Kaspars Launerts no Jelgavas, kurš nodarbojas ar velosportu. Viņa rezultāts bija 13,25 minūtes. Tādējādi atkal tika labots rezultāta rekords, pērn Kaspara rezultāts bija 13,28 minūtes. Tieši viņš pērn laboja rezultāta rekordu, kurš nebija pārspēts kopš 2007.gada. Tas piederēja vairākkārtējam sacensību uzvarētājam Jānim Andersonam, kurš šogad ieguva 2.vietu. 3.vietā ierindojās pagājušā gada 3.vietas ieguvējs Reinis Markss.


Sieviešu konkurencē šogad ātrāko rezultātu uzrādīja lizumniete Līna Berga, 2.vietā atstājot vairākkārtējo sacensību uzvarētāju lejasciemieti Lāsmu Gabdulļinu. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā viņas bija mainītās lomās. 3.vietā ierindojās Anita Žavrida. Visus rezultātus pa vecuma grupām var aplūkot interneta mājas lapā “www.skunenieki.lv”.


Kupls dalībnieku skaits startēja arī velokrosā – 63 dalībnieki. TS 2 grupā uzvaru arī šogad izcīnīja Alise Kazaine TS 3 grupā Sintija Kazaine. TV 3 grupā uzvarēja Rolands Zarītis TV2 grupā uzvarēja R.Markss un TV6 grupā – Viesturs Kazainis. Svētdien sacensību programmā bija triatlons, kur dalībniekiem bija jābrien un jāpeld pa upi, jābrauc ar velosipēdu un jāskrien, notika arī futbola turnīrs un dubļu basketbols. Triatlonā startēja 18 komandas, 18 sievietes un 27 vīrieši. Rezultāti būs aplūkojami mājaslapā. Futbola turnīrā startēja 13 vīriešu komandas un 4 jauktās - sieviešu/ bērnu – komandas. Bērnu/ sieviešu turnīrā komandas izspēlēja savstarpējās spēles un noskaidroja labākos, savukārt vīriešu konkurencē komandas tika sadalītas apakšgrupās, pēc tam apakšgrupu labākie tikās pusfinālā un cīnījās par vietām. Vīriešu konkurencē uzvarēja komanda “Serdžio”. Dubļu laukumā šogad notika cīņas nevis dubļu futbolā, kā iepriekšējos gados, bet gan dubļu basketbolā. Labas atsauksmes tika saņemtas arī par šo disciplīnu.


Sacensību organizators Gatis Kurzemnieks atzīst, ka sacensības atkal ir izdevušās. Laika apstākļi bija ļoti labi un atbilstoši, dalībnieku bija daudz. Startēja gan ikgadējie “Šķūnenieku kausa” dalībnieki, gan arī jauni. Dalībnieki šobrīd dalās emocijās un izsaka atzinīgus vārdus par patīkamo pasākumu, bet organizatori visus aicina uz “Šķūnenieku kausu” jau atkal nākamgad, kad tas risināsies jau 20.reizi.


Kategorijas