Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientēšanās: “Malienas kauss” - jau 33.reizi

Didzis Bauers

2014. gada 15. augusts 16:28

5

Šodien un rīt (16. un 17.augustā) Veclaicenē, Kornetos, pie Mazā Baltiņa ezera, norisināsies 33. starptautiskās orientēšanās sacensības “Malienas kauss 2014” - 11. Latvijas kausa izcīņas posms.

Sacensības risināsies Latvijas-Igaunijas pierobežā, Alūksnes augstienes paugurainākajā daļā Kornetu-Peļļu iegulā ar vairākiem gleznainiem ezeriem. Abās dienās sacensību centrs atradīsies netālu no Veclaicenes pagasta Kornetiem, pie ezera Mazais Baltiņš, aptuveni 5 km pa marķējumu uz autoceļa Rīga-Veclaicene no pagrieziena uz Kornetiem. Sestdien no pulksten 10.00 līdz 12.00 paredzēta dalībnieku ierašanās. Pulksten 12.15 - sacensību atklāšana, 13.00 - sacensību starts vidējā distancē. Svētdien pulksten 11.00 - sacensību sākums garajā distancē, 14.00 - apbalvošana.

Pirmajā dienā būs individuāls starts pēc izlozes. Otrajā dienā - iedzīšanas sacensības.

Šogad gaida sportistus no četrām valstīm.

“Pirmo reizi pie mums startēs baltkrievi - pieci dalībnieki. Tas ir pagodinoši, ka novērtē sacensību kvalitāti. Būs arī dalībnieki no sadarbības pilsētas Pleskavas (Krievija). Mums starp pašvaldībām pirmoreiz materializējās sadarbība: Krievijas sportisti trenējas Alūksnē, gatavojas Eiropas čempionātam. Protams, būs arī Igaunijas sportisti. Gaidījām vairāk, jo sacensības ir pierobežā, bet viņiem ir citas prioritātes. Piedalīsies Igaunijas nacionālās izlases dalībnieks, kurš pārstāvēs Alūksnes klubu. Par latviešiem  zinu, ka Edgars Bertuks ir brīvs, bet viņam varētu būt citi plāni. Ir pieteikušies  daudzi no otrās izlases. Prognozēju, ka cīņa par kausu vīru elitē būs interesanta starp trīs līdz pieciem līdzvērtīgiem sportistiem. Redzēt Veclaiceni un tās īpatnējo apvidu ir izteikuši vēlmi vairāk nekā četri simti orientieristu. Tas pēdējos gados ir palēciens - parasti bija trīs līdz četri simti. Darba grupai ir liela atbildība, lai izveidotu lieliskas sacensības tik lielam dalībnieku skaitam. Sestdien pēc sacensībām būs iespēja piedalīties tradicionālajā pasākumā “Pārgājieni ar garšu”,” stāsta novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

Vairāk informācijas - mājaslapā “www.aluksneok.lv”.

Kategorijas