Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atnes un maini!

Līga Vīksna

2014. gada 22. augusts 00:00

8

Ikviens Alūksnes un Apes novadu iedzīvotājs nākamnedēļ aicināts iesaistīties labdarības akcijā “Skolas soma 2014”, kuras laikā Alūksnes novada Sabiedrības centrs rīkos akciju “Atnes un maini!”.


“Alūksnes novada Sabiedrības centra pirmajā stāvā no 25. līdz 30.augustam aicinām iedzīvotājus nest skolas piederumus, kas saviem bērniem vairs nav vajadzīgi, bet citiem lieti noderētu, kā arī paņemt sev ko noderīgu. Piemēram, varbūt kādā ģimenē bērnam par mazu palikuši sporta apavi, bet ir vēl labā stāvoklī, mugursoma vai kas cits – to var atnest uz Sabiedrības centru un iemainīt pret sev vajadzīgo izmēru, ja tas būs uz vietas. Aicinām nest arī rakstāmpiederumus un citu,” stāsta Alūksnes un Apes novada fonda valdes priekšsēdētāja Dzintra Zvejniece.

Ziedot var mantas un naudu
Viņa uzsver – akcijai “Atnes un maini!” var ziedot arī naudu, ieskaitot to Alūksnes un Apes novada fonda kontā ar norādi “Skolas soma 2014” vai “Atnes un maini!”. Ziedojumus var pārskaitīt: AS “SEB banka”; kods: UNLALV2X; konts: LV96UNLA0050019750651. “Arī naudas ziedojums lieti noderēs. Šobrīd Apes novadā ir ģimene, kurā aug desmit bērni – mamma šobrīd atrodas slimnīcā un tētis viens pats gādā par to, lai palaistu bērnus skolā,” saka Dz.Zvejniece. Viņa norāda, ka šogad Alūksnes un Apes novados akciju “Skolas soma” organizē citādāk nekā iepriekšējos gados. “Līdz 2012.gadam Alūksnes un Apes novada fonda sadarbības partneris akcijas rīkošanā bija fonds “ziedot.lv”, kuri ar “Rimi” tīkla palīdzību piesaistīja ziedojumus un mēs kā labdarības sadarbības organizācija saņēmām daļēju finansējumu. Pērn ziedojumus “Skolas somai” piesaistīja tikai Alūksnes un Apes novada fonds – 500 latu. Šogad akciju atkal rīkojam citādāk, aicinot ziedot gan finansējumu, gan lietas,” stāsta Dz.Zvejniece.
Darbdienās, no 25. līdz 29.augustam, akcija “Atnes un maini!” Sabiedrības centrā (Dārza ielā 8a) būs atvērta no pulksten 10.00 līdz 17.00, bet sestdien, 30.augustā, – no pulksten 9.00 līdz 13.00. “Akciju “Skolas soma” Alūksnes un Apes novada fonds rīko jau sesto gadu, tādēļ liels paldies visu iepriekšējo gadu ziedotājiem,” saka Dz.Zvejniece.

Būs akcija sirmgalvjiem
Alūksnes un Apes novada fonds uzsācis arī jaunu akciju “Mūsu sirmgalvjiem” Alūksnes un Apes novadu senioriem.  “Mūsu kopienas vajadzības Alūksnes un Apes novados ir pārklātas, bet ir jau divi gadījumi, kad fonds vēlas palīdzēt sirmgalvjiem, bet tam nav pamata, tādēļ ir atvērta jauna akcija. Līdz šim dažos gadījumos sirmgalvjiem centāmies palīdzēt no akcijas “Palīdzēsim Alūksnes un Apes novadu ģimenēm!” līdzekļiem, bet šīs akcijas auditorija tomēr ir ģimenes ar bērniem. Kā risinājumu fonda valdes sēdē 15.augustā nolēmām radīt jaunu, pastāvīgu akciju tieši sirmgalvjiem. Šobrīd jau ir divi gadījumi, kad fonds palīdzēs sirmgalvjiem, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem un ziedot arī akcijai “Mūsu sirmgalvjiem”, lai palīdzētu viņiem atrisināt ikdienas problēmas,” atzīst Dz.Zvejniece. ◆

Kategorijas