Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jau 33. “Malienas kauss”

Didzis Bauers

2014. gada 22. augusts 00:00

6

Nedēļas nogalē Veclaicenē, Kornetos pie Mazā Baltiņa ezera, beidzās 33. starptautiskās orientēšanās sacensības “Malienas kauss 2014” - 11. Latvijas kausa izcīņas posms.


Pulcē 400 dalībnieku
Uz sacensībām bija pulcējušies vairāk nekā 400 dalībnieku no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Sacensības norisinājās Latvijas-Igaunijas pierobežā, Alūksnes augstienes paugurainākajā daļā Kornetu-Peļļu iegulā ar vairākiem gleznainiem ezeriem. Apvidus tika daļēji iemēģināts 2013.gada Latvijas čempionātā un guva labu vērtējumu. Tādēļ tika izvēlēta šī vieta, lai Latvijas kausa izcīņa notiktu grūtā apvidū. Tika padomāts arī par skatītājiem, izveidojot atklātus kontrolpunktus, kur varēja gan sekot līdzi sacensību norisei, gan uzmundrināt sportistus.
Pirmajā dienā bija individuāls starts pēc izlozes. OK “Alūksne-Ape” pārstāvji uzrādīja labus rezultātus savās grupās. Elites grupā M21E vīriem labākais - Lauri Silds. 1.vieta M21B grupā - Aleksejam Solovjovam.  2.vieta - Andai Lejasblusai “Open1” grupā. 4.vieta - Atim Kalējam M40 grupā. W10 grupā 6.vieta - Žanetei Jāņkalnei. 7.vieta - Jūlijai Celenbergai. W14 grupā 9.vieta - Karīnai Harkinai. W21B grupā 5.vieta - Lindai Vabulniecei. 7.vieta - Ilzei Celenbergai. W45 grupā 12.vieta - Līgai Vabulniecei. W55 grupā 7.vieta - Ārijai Bertukai. Uvis Sproģis izcīnīja 18. vietu M10 grupā. M12 grupā Austris Kalniņš ieguva 7.vietu. M18 grupā 8.vieta - Jānim Veļķerim. M35 grupā Raivim Kalniņam - 3.vieta. M40 grupā 4.vieta - Atim Kalējam. M50 grupā 3.vieta - Uldim Vērdiņam, 19.vieta - Viesturam Dandenam.

Otrā diena - izšķirošā
Otrajā dienā notika iedzīšanas sacensības. Dalībnieki startēja pēc pirmās dienas rezultātiem – sekoja uzvarētājam pēc tāda laika, kādu bija zaudējuši pirmajā dienā. Uzvarētāji tika noskaidroti pēc šīs dienas rezultāta.
Uzvaru elites M21E grupā vīriem nosargāja Igaunijas izlases un OK “Alūksne-Ape” pārstāvis Lauri Silds. W10 grupā 6.vieta - Žanetei Jāņkalnei, 7.vieta - Jūlijai Celenbergai. W14 grupā 10.vieta - Karīnai Harkinai. W21B grupā 4.vieta - Lindai Vabulniecei, 5.vieta - Ilzei Celenbergai. W45 grupā uz 9.vietu pacēlās Līga Vabulniece. W55 grupā Ārija Bertuka pacēlās uz 4.vietu. Uz 15.vietu pacēlās Uvis Sproģis M10 grupā.  M12 grupā Austris Kalniņš palika 7.vietā. M18 grupā 6.vieta - Jānim Veļķerim. Jānis Umurs pēc 9.vietas pirmajā dienā spēja pacelties uz 4.vietu M21A grupā.  Aleksejs Solovjovs nenoturēja pirmo vietu M21B grupā – 2.vieta. M35 grupā 4.vieta - Raivim Kalniņam. M40 grupā 4.vieta - Aatim Kalējam. Uldim Vērdiņam - 3.vieta, 19.vieta - Viesturam Dandenam.
“Sportisti bija ļoti apmierināti ar trases sarežģītību. Daudzi nosauca par gada labāko trasi, kolosālāko apvidu. Arī tūrismam vieta ir ļoti piemērota. Daudzi gāja skatīties kraujas, ezerus, kāpa pilskalnā, kā arī pievienojās Veclaicenes “Pārgājienam ar garšu”. Tas arī deva novada vienam no skaistākajiem nostūriem tūrisma reklāmu. Mēs pat nezinājām, bet pēc pagājušā gada čempionāta daudzi rīdzinieki bija atgriezušies, lai ziemā slēpotu pa šo apvidu. Tas ir tāds pozitīvs lādiņš tūrisma attīstībai. Citu valstu pārstāvji jautāja, vai šis apvidus tika iekļauts Baltijas čempionātā. Tas arī norāda, ka sacensības izdevās noorganizēt ļoti sekmīgi un piedāvāt augsta līmeņa sacensības,” stāsta novada sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.
OK “Alūksne-Ape” ar stafešu komandu augusta beigās plāno piedalīties “Klubu stafetēs 2014”. Tajās varētu klubu pārstāvēt abi Latvijas izlases dalībnieki - Edgars Bertuks un Jānis Kūms - , kas ļautu komandai pacīnīties par augstām vietām. Septembrī komanda mēros ceļu uz Jēkabpili, kur kā novada izlase piedalīsies Latvijas čempionātā ar mērķi nosargāt zelta medaļas vīru stafetē. Septembra beigās Alūksne uzņems valsts čempionātu maratona distancē. ◆

Kategorijas