Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startē suņu biatlona sacensībās

Loreta Jargane

2014. gada 22. augusts 00:00

22

Augusta sākumā Valsts robežsardzes koledžā Rēzeknē notika IX starptautiskās dienesta suņu biatlona sacensības «Latvija 2014», kuras negāja secen arī Alūksnes novada biedrības “Remis” kinologiem.


Biedrības “Remis” dalībnieki piedalījās tautas klasē. Jābilst, ka vienīgā atšķirība ar A un B klasi ir tikai tā, ka A klasē papildus visam bija arī figuranta aizturēšana, līdz ar to B klasē tās nebija. Profesionālajā klasē startēja 27, tautas klasē A - 36, tautas klasē B – 16 dalībnieki.
Pavisam no biedrības “Remis” piedalījās 7 dalībnieki. A klases konkurencē Raivim Podrezovam ar rīzenšnauceru Pradu – 14.vieta, Aleksandram Veliksam ar vācu aitu suni Simbu – 19.vieta. 22.vietā ierindojās Jānis Kamarūts ar vācu aitu suni Ergo. 24.vieta - pieredzējušai sportistei Marikai Magaziņai ar vācu aitu suni Negro un 33.vieta - Līgai Rožkalnei ar vācu aitu suni Argo.
Turpretī tautas klasē B godpilnajā 1.vietā - Roberts Pranckuns ar vācu aitu suni Baronu un Guna Duba startēja ar mazo korgiju Linci, iegūstot 14. vietu.
Biedrības prezidents Agris Naglis ar gandarījumu stāsta: “Sacensības bija diezgan smagas, jo bija jāskrien šķēršļu josla, kur nebija nevienas normālas vietas, kur paskriet, visur purvi, grāvis, dūkstis. Būtībā tā bija tāda kā izdzīvošanas klase. Manā skatījumā sacensību rezultāti ir ļoti labi, ja starptautiskajās sacensībās var iegūt tādus rezultātus, godalgotas vietas, it sevišķi Roberts Pranckuns. Sacensībās ir ļoti liela konkurence, piedalās dalībnieki no Ukrainas, Moldāvijas, Lietuvas, Norvēģijas. Esmu ļoti priecīgs, jo, lai kā mums gāja, esam izturējuši, neviens neizstājās, nenopelnīja nulli.”
Nākamās kinologu sacensības “Saļņi 2014” notiks rīt, 23.augustā, Jaunalūksnes pagasta zemnieku saimniecībā “Saļņi”.
“Cerēsim, ka visiem būs labs noskaņojums, jo bieži vien rezultāti ir atkarīgi arī no paša saimnieka noskaņojuma. Ja saimnieks priecīgs, tad suns labi strādā, ja saimnieks kļūst nervozs, tad līdz ar to arī rodas problēmas. Es domāju, ka būs labi, kā saka - “savās mājās pat sienas palīdz”.  Cerēsim arī, ka laikapstākļi būs labi. Paredzēti trīs etapi: 1.etaps - suņa piesaukšana, 2.etaps – šķēršļu josla, 3.etaps - figuranta aizturēšana, papildus tam ir paredzēta arī komandas cīņa, kā arī trīs kādreiz aizmirsti sporta veidi jeb etapi, kur tiks noteikts ātrākais suns, būs ātrākā suņa aizturēšana un augstākā suņa noteikšana. Būs interesanti. Uz sacensībām aicinām arī skatītājus, līdzjutējus un visus šī sporta veida interesentus,” azartiski piebilst A.Naglis. ◆

Kategorijas