Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kā izmantot ekonomiskos sendvičpaneļus ēku būvniecībā

Izopanel

2014. gada 26. augusts 00:00

118

Sendvičpaneļi (trīsslāņu celtniecības materiāls – abās pusēs ārējās apdares profila loksnes un siltumizolācijas slānis vidū) tiek plaši izmantoti kā celtniecības materiāls lauksaimniecības būvēm – piemēram, govju un vistu kūtis, telpas šampinjonu audzēšanai, lauksaimniecības produkcijas pārstrādes objekti, un dažādi angāri un ražotnes - sendvičpaneļi tiek izmantoti dzesēšanas telpām un saldēšanas kamerām, kā arī tirdzniecības un sabiedriskas nozīmes objektos. Sendvičpaneļus izmanto tad, ja ir jāievēro īpaša higiēna, tur, kur nepieciešama izturība pret ķīmiskiem līdzekļiem, pārstrādājot lauksaimniecības produkciju un uzkopjot telpas.

No Izopanel plašā paneļu klāsta jūs varat izvēlēties ekonomiskus paneļus ar putu polistirola siltinājuma slāni, paaugstinātas ugunsizturības paneļus ar minerālvates siltinājuma slāni, kā arī ar poliuretāna vai poliizocianurāta siltinājuma slāni, kas garantē vislabāko ēkas siltumizolāciju.

Sendvičpaneļu izmantošanai ir vairākas priekšrocības – ātra un vienkārša montāža, augstas siltumizolācijas īpašības, lieliskas skaņas izolācijas īpašības, zemas būvniecības izmaksas un labs estētiskais noformējums. Ko jūs iegūsiet:
• uzreiz gatavas ēkas sienu konstrukcijas;
• gatavu apdari - sendvičpaneļu celtnei nav nepieciešama ne iekšēja, ne ārējā papildus apdare;
• apskaužamas slodzes un deformācijas izturības konstrukcijas, pateicoties metāla apdarei;
• izcilu izturību pret jebkādām klimatiskajām izmaiņām, kas ir īpaši būtiski mūsu klimatiskajā zonā;
• vieglu un ātri montējamu celtniecības materiālu. Sendvičpaneļi ir vieglāki par jebkuru citu celtniecības materiālu, un jo tas ir vieglāks, jo ērtāk strādāt. To var ātri un vienkārši montēt, un nav nepieciešami kādi speciāli instrumenti.
• skaņas izolāciju. Tiem ir lieliskas skaņas izolācijas īpašības, jo īpaši tas ir svarīgi ražotnes darba trokšņa neizplatīšanai ārpus ēkas;
• ugunsdrošu konstrukciju – šie materiāli nedeg. Daži tikai gruzd, un ir spējīgi ierobežot liesmu izplatību.
• ietaupījumu uz pamatu izbūves rēķina, jo šīm konstrukcijām nav nepieciešami kapitāli pamati, kā, piemēram, ķieģeļu ēkām;
• ietaupījumu uz apkures izdevumu rēķina. Materiāls ir ar lieliskām siltumizolācijas īpašībām;
• videi draudzīgu materiālu, kas tiek atkārtoti pārstrādāts;
• ekonomisku izdevīgumu – ekspluatācijas izmaksas ir zemākas nekā citu materiālu objektiem.
• estētiskumu – sendvičpaneļiem ir iespējama visai plaša krāsu gamma, un tie ir izturīgi pret ultravioleto starojumu.
• ātru iegādi – Izopanel piegādā paneļus visā Latvijas teritorijā 24 stundu laikā. Savukārt īpašos pasūtījumus var saņemt 20 dienu laikā.

Ievērojiet! 50 mm biezam poliizocianurāta (PIR) panelim ir tāds pats siltuma caurlaidības koeficients kā 75 cm gāzbetona sienai vai 60 cm bieziem keramiskajiem blokiem, vai 190 cm biezai ķieģeļu sienai.

Izmantojot sendvičpaneļus jūs varat uzbūvēt, izbūvēt un siltināt
Izopanel piedāvā sendvičpaneļus ar trīs veida siltumizolācijas slāni. Viens no universālākajiem materiāliem putu polistirols jeb EPS - pielietojams no pamatiem līdz jumtam - ir viegls, ciets, neorganisks materiāls, nezaudē savas īpašības laika gaitā un nedeformējas.

Materiāls ar lieliskām ugunsdrošības īpašībām minerālvate ir pielietojams fasādēm un jumtiem.

Poliuretāns un poliizocianurāts (PUR un PIR) ir īpaši izturīgu putu materiāls ar labākajām siltumizolācijas īpašībām sienām, jumtiem ar mazu vai vidēja slīpuma leņķi, un dzesēšanas iekārtām kā apšuvuma materiāls. Šim materiālam būvējot aukstumiekārtas nav analoga.

Uzbūvēt
Sendvičtipa paneļi ir visbiežāk izmantotie industriālo ēku būvniecības materiāli, kurus var izmantot ārsienu, iekšējo starpsienu, kā arī griestu izveidošanā, montējot tos uz nesošām konstrukcijām. Izmantojot sendvičpaneļus, iespējams uzbūvēt gandrīz jebkuru mazstāvu apbūvi: garāža, saimniecības ēka, auto mazgātuve vai tirdzniecības komplekss, ražotne, angārs u.c.

Izbūvēt
Sendvičpaneļus izmanto jumta izbūvei, kas nodrošina tam teicamu siltumnoturību, mitrumizturību un ilgmūžību. Sendvičpaneļus var izmantot starpsienu izbūvei, vannas istabu apdarē, kā arī norobežojošās konstrukcijās.

Siltināt
Ar sendvičpaneļiem var siltināt visu mājokli vai tā daļas. Tas ir veiksmīgs materiāls ēku renovācijā – veicot ēkas siltumizolāciju un vienlaicīgi iegūstot estētisku fasādi. Sendvičpaneļi ir galvenais materiāls, kas tiek izmantots siltinātu angāru sienu apdarei. Katram angāram tiek piemērots savs paneļa pildījuma veids atkarībā no angāra izmantošanas mērķiem.
Ar sendvičpaneļu palīdzību var ātri un efektīvi novērst arī celtniecības kļūmes.

Par SIA Izopanel
Latvijas pārstāvniecība SIA Izopanel piedāvā sendvičpaneļus par pieņemamām cenām un atbilstošus augstākajiem kvalitātes standartiem. Izopanel produkcijas priekšrocība prasīgajā būvniecības tirgū ir augsta tehnoloģisko risinājumu kvalitāte, kas izstrādājusies ilgā know-how pieredzē, kā arī īpaša pieeja klientam. Izopanel piedāvā trīs veida sendvičpaneļus un auksti velmētos tērauda profilus, kas izmantojami ēku celtniecībā, apdarē un siltumizolācijas nodrošināšanā.
http://www.izopanel.lv/lv/produkty/

Sagatavoja:
SIA Izopanel
t. +371 66116722
e. info@izopanel.org
www.izopanel.lv

Kategorijas