Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kalnu velosipēdistiem - lieliski starti

Didzis Bauers

2014. gada 29. augusts 00:00

35

Beidzies “MySport MTB kauss 2014”, kurš četru posmu garumā 23.augustā finišēja Amatā - “Kalna Rauduvītēs” Amatciemā.


Šajā posmā tika noskaidroti un apbalvoti ne tikai posma uzvarētāji, bet arī kopvērtējuma uzvarētāji pa distancēm, vecuma grupās un komandu vērtējumā.

Trase nebija grūta, bet
interesanta
“Stevens MTB Maratonā” 54 kilometru distancē vīriem V50 grupā Viesturs Kazainis izcīnīja 1.vietu, Gunārs Rozenbergs – 5.vietu. Kopvērtējumā tika ņemti vērā trīs braucieni no četriem. Arī braucienu kopvērtējumā V.Kazainis ir 1.vietā (uzvarēja visos četros posmos), G.Rozenbergam – 5.vieta. 
“Mums ar Viesturu ir septiņu gadu starpība, tāpēc vairs netieku līdzi. Varēju cīnīties par 3.vietu. Pēc pirmā apļa biju trešais, bet otrajā nolūzu. Garām pabrauca trīs konkurenti. Trase nebija grūta, bet interesanta. Bija daži knifiņi - 90 grādu pagriezieni un izskalojumi grāvjos. Tajā izskalojumā pats arī kūleni uzmetu. Daudzi tajā vietā krita. Grūtāka trase starp posmiem bija Pļaviņās. Pagājušajā gadā es braucu viens, bet šogad ievilku visu kompāniju: četri novadnieki tagad braucam uz sacensībām kopā, bet pārstāvam katrs savu komandu,” stāsta G.Rozenbergs.
Vīriem Reinis Markss izcīnīja grupā 7.vietu. Viņam kritiens liedza pacīnīties par augstāku vietu. Kopvērtējumā viņš ierindojās 2.vietā. Lielajā kopvērtējumā viņam - 3.vieta. Vīriem U23 kopvērtējumā Rolands Zarītis izcīnīja 1.vietu, lai gan pēdējā posmā nepiedalījās, jo salūza velosipēds.
Plāno nākamās sacensības
“6.septembrī visi četri brauksim uz Pērnavu (Igaunija). Tajā seriālā gan nepiedalāmies, bet gribam pēdējā posmā startēt: ja startē divos posmos, tad nākamajā gadā saglabājas reitingi un starta koridori. Vēl arī plānojam startēt “Vivus” un “SEB” pēdējos posmos. Kopā ar Viesturu domājam startēt “Haanja100”. Nezinu, vai jaunie puiši startēs, jo viņiem ļoti liela ir dalības maksa. Pagājušajā gadā kritu – satraumēju plecu, bet aizbraucu līdz galam. Trase ir šausmīgi grūta. Braucām Munameģī augšā, bet vēl bez viņa ir seši vēl lielāki kalni. To trasi es braucu apmēram septiņas stundas. Tādēļ šogad ir mērķis vienkārši nobraukt līdz galam,” stāsta G.Rozenbergs. ◆

Kategorijas