Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uz goda pjedestāla - arī mūsējie

Ar sīvām cīņām, līdzjutēju ovācijām un prieku par uzvarām Gulbenes novada Staru mototrasē aizvadīts Latvijas kausa un Latvijas junioru čempionāta motosportā piektais posms. “MX 85” klases motosportisti cīnījās arī par Gulbenes novada kausu.

Cīnās 25 klašu braucēji
Motosporta līdzjutējiem abās dienās bija ko turēt, jo uz starta stājās un par labiem rezultātiem cīnījās 25 klašu braucēji.
Svētdien skatītāji ar lielu aizrautību sekoja līdzi cīņām “MX1” un “MX2” klasē, kas trasē devās kopā. “MX1” klasē startēja arī Kristers Kovgers. Viņš kopvērtējumā izcīnīja 8.vietu. Labāk veicās viņa tēvam Jurijam Kovgeram, kurš senioru grupā kopvērtējumā ieguva 3.vietu. Pirmajā braucienā viņš bija otrais, otrajā - sestais. “Mini MX” klasē labāko rezultātu starp mūsējiem šajā klasē izcīnīja Matīsa Karro tēvs Ainārs Karro. Abos braucienos viņš izcīnīja 2.vietu, kas kopvērtējumā arī deva 2.vietu. Savukārt jaunais Guntis Lakstīgala pirmajā braucienā bija ceturtais, otrajā braucienā un kopvērtējumā ierindojās 5.vietā.

Trase viegla nekad nav bijusi un arī nebūs
“Tiek domāts par dažādām iespējām, lai Gulbenē būtu vairāk motokrosa sacensību, taču viss, protams, atduras pret finansēm. Ielūkojoties statistikas datos, kopš 2007.gada Gulbenes sacensībās šogad ir bijis vislielākais dalībnieku skaits. Dalībnieku gan varbūt būtu bijis arī vairāk – citi startēja kaut kur citur, citi varbūt nobijās no mūsu trases, kas viegla nekad nav bijusi un arī nebūs,”  saka sacensību organizators Intars Sabulis. Viņš atzīst, ka sacensības kopumā izdevās. “Skatītāju bija daudz, sportisti bija ļoti apmierināti ar sacensībām. Arī laiks mūs lutināja un lietus lija tikai pēc sacensību beigām. Tas pierāda, ka domu spēkam ir ļoti liela nozīme!” viņš piebilst.
Visus sacensību rezultātus var aplūkot mājaslapā “www.mylaps.com”. ◆

Kategorijas