Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sēņu un baltmaizes sacepums

Tamāra Ulase

2014. gada 29. augusts 00:00

21

Sēnes (var ar malto gaļu) un sīpolus apcep, pievieno sarīvētus burkānus, kabačus un sīki sakapātu tomātu, ķiploku, piparus un sāli (arī dārzeņus var pievienot). Sakuļ olas ar majonēzi un nedaudz sojas mērces, pievieno masai. Cepamo formu ieeļļo. Tostermaizes trijstūrīšus pamērcē pienā un liek stāvus cepamajā formā pamīšus ar sēņu-dārzeņu maisījumu. Pārlej ar saldo krējumu (es izmantoju kafijas 10 % krējumu), pārkaisa ar zaļumiem un liek cepeškrāsnī cepties apmēram 15-20 minūtes, tad pārkaisa sarīvētu sieru un vēl pacep, kamēr izkūst siers. Pasniedz vai nu ar krējumu, vai krējuma-tomātu mērci, vai krējums+majonēze+pipari un sāls+ķiplociņš. ◆

Kategorijas