Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē – vēl viens lielveikals

Diāna Lozko

2014. gada 29. augusts 00:00

24

Vakar Alūksnē norisinājās svinīga veikala “Mego” atvēršana. Līdz ar veikala atvēršanu jaunas darba vietas ieguvuši 23 Alūksnes novada iedzīvotāji.


Ēkā, kurā atrodas veikals, jau kopš “Supernetto” veikala slēgšanas savu darbību turpināja saimniecības preču veikals. Arī tagad tas turpinās savu darbību, taču ēkā sāks darboties arī citi mazi veikaliņi. Ēkas pārvaldnieks Aleksandrs Pučkovskis stāsta, ka saimniecības preču veikalam pievienosies vēl apģērbu veikals. “Mums vēl rit pārrunas arī ar Latvijā ražotas gaļas izstrdādājumu veikalu un rūpniecības preču veikalu,” viņš saka.
A.Pučkovskis ir priecīgs par to, ka ēkā nu atradīsies Latvijas uzņēmums. “Tieši tāpēc ceru, ka “Mego” iedzīvosies šajā reģionā. Paskatīsimies, kā ies, un tas, ka šajā apkaimē jau tā ir daudz lielveikalu, tikai radīs konkurenci, kas nebūt nav slikti,” viņš uzskata.
Veikala atklāšanu vērot bija atnākuši daudzi alūksnieši. Laimonis Gāters uzsvēra, ka tāpat kā daudzi pārējie, kuri bija ieradušies, viņš vēlējies iepazīties ar veikala “Mego” piedāvājumu. “Kā pensionārs es meklēšu lētāko preci. Šajā apkaimē ir trīs lielie veikali un viens mazais. Nesaprotu, kāpēc tie ir tik tuvu cits citam,” sacīja L.Gāters.
Piebilstams, ka pērn veikala “Supernetto” Alūksnē ēkas īpašnieku pasūtīto būves konstrukciju apsekojuma rezultātos tika secināts, ka ēkai nepieciešams veikt pamatu stiprināšanu un jumta konstrukciju korekcijas, ko iecerēja veikt ēkas īpašnieks SIA “BDP nams”. Alūksnes novada būvvaldes būvinspektore Aina Kaukala informē, ka ir sekojusi būvdarbu norisei un labojumi ir veikti. “Tie ir veikti saskaņā ar slēdzienu un uzdotajiem konstruktoru risinājumiem,” informē A.Kaukala.
Internetā lasāms, ka “Mego” ir ceturtais lielākais Latvijas mazumtirdzniecības veikalu tīkls. Pirmais veikals tika atvērts 1999.gada novembrī Rīgā. SIA “Mego” šā gada sākumā piederēja 87 veikali. ◆

Kategorijas