Aluksniesiem.lv ARHĪVS

ASV karavīri palīdz sakopt Alūksni

Diāna Lozko

2014. gada 29. augusts 00:00

3

Vakar vairāk nekā divdesmit ASV karavīri un desmit Nacionālo Bruņoto Spēku Kājnieku skolas karavīri kopā ar pašvaldības aģentūras “Spodra” darbiniekiem veica Alūksnes pilsētas sakopšanas darbus.

Vakar pašvaldības aģentūra “Spodra” izgrieza saaugušos kokus un krūmus teritorijā Kārklu ielā, bet karavīru uzdevums bija tos sadedzināt. Savukārt derīgie materiāli tika krauti malkas grēdās.
Kājnieku skolas mācību daļas vecākais pasniedzējs instruktors, štāba virsseržants Kārlis Logins uzsver, ka ASV Mičiganas štata armijas pārstāvji palīdz sakopt teritoriju ārpus savu militāro mācību laika. “Pilsētā ir daudz vietu, kuras sakopt, un šī ir tikai viena no tām, kur varam kaut ko uzlabot. Aizaugusī teritorija ir attīrīta no krūmiem un kokiem. Teritorijas apjoms bija tiešām liels,” pauž K.Logins.
ASV armijas karavīri Hanters un Reičela dienē jau trešo gadu un Alūksnē viesojas pirmo reizi. “Alūksne izskatās līdzīga Mičiganai, jo te arī ir daudz krūmu. Man šī vieta nudien to atgādina, un nav lielu atšķirību,” atzīst Hanters. Savukārt Reičela uzsver, ka pagaidām karavīriem nav bijusi iespēja iepazīties ar Alūksnes iedzīvotājiem. “Bijām vienu dienu Rīgā un strādājām kopā ar zemessargiem. Latvijā tik tiešām ir ļoti jauki cilvēki!” viņa saka.
No 16.augusta līdz 5.septembrim visā Latvijā norisinās mācības “Winds of Change”, kuru laikā Zemessardzes vienības kopā ar Mičiganas Nacionālās gvardes militārās policijas rotu praktizē sadarbību kritiskās infrastruktūras aizsardzībai ārkārtas situācijās un mobilitātes nodrošināšanu sauszemes operācijām. Mācībās piedalās 100 karavīru no Mičiganas Nacionālās gvardes Militārās policijas rotas un 100 zemessargu no Latvijas. Alūksnē līdz 4.septembrim uzturēsies aptuveni četrdesmit ASV karavīri, kuri sevi pilnveido militārās mācībās. ◆

Kategorijas