Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mālupē siltina pamatskolas sporta zāli

Līga Vīksna

2014. gada 5. septembris 00:00

5

Mālupes pamatskolā šobrīd rit darbs, siltinot skolas sporta zāli. Darbi jāpabeidz līdz novembrim – kamēr tie vēl notiek, skolēni sporto ārā stadionā vai pamatskolas zālē.


Būs rekuperācijas sistēma
“Pērn Alūksnes novada dome mūsu skolai piešķīra 10 000 latu – par šo naudu varējām jau siltināt sporta zāles sienas no ārpuses un pamatus, ierīkot jaunu lietusūdeņu noteces sistēmu. Tagad sporta zālei tiek mainīta grīda un no iekšpuses siltinātas abas gala sienas. Tiks nomainītas durvis un ierīkota gaisa rekuperācijas sistēma, kad notiek enerģijas atkārtota izmantošana enerģijas taupīšanas nolūkos: noņemtā gaisa siltuma enerģijas daļa tiks atdota svaigajam gaisam, kuru iesūknēs sporta zālē,” stāsta Mālupes pamatskolas direktors Broņislavs Andranovs.
Darbus Mālupes pamatskolas sporta zālē SIA “Alūksnes celtniecības kompānija” uzsāka jūlijā, tie jāpabeidz līdz 1.novembrim. Darbi notiek saskaņā ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu – siltināšana līdztekus notiek vēl trīs Alūksnes novada iestādēs: bērnudārzā “Saulīte” Alsviķos, “Mazputniņā” Malienā un “Pūcītē” Jaunalūksnē. Mālupes pamatskolas sporta zāles siltināšanas projekta kopējās izmaksas ir 132 940 eiro, „Mazputniņā” - 144 819 eiro, „Pūcītē” – 114 640 eiro, „Saulītē” -  111 773 eiro.

Domā arī par skolas
siltināšanu
“Pēc tam sporta zālē būs siltāk, arī izmaksas par siltumenerģiju būs zemākas. Sporta zāles galos liek siltinājuma materiālu 20 centimetru biezumā, no zemes caur grīdu vairs neplūdīs aukstums, nesūksies mitrums. Daļu no materiāliem – agrākās sporta zāles grīdas – izmantojām, lai atjaunotu grīdas segumu āra nojumītei pie skolas,” uzsver direktors.
B.Andranovs norāda, ka aprīkojums sporta zālei iegādāts jau iepriekšējos gados un šobrīd to neatjaunos. Sporta zālē arī turpmāk varēs spēlēt basketbolu, volejbolu un pievērsties citiem sporta veidiem.
Alūksnes novada dome šobrīd ir izsludinājusi iepirkumu projektam “Kompleksi risinājumi gāzu emisiju samazināšanai Mālupes pamatskolā”. Tas paredz siltināt arī Mālupes pamatskolas ēku, piesaistot Eiropas fondu līdzekļus. Šobrīd gan vēl nav zināms, vai minētais pašvaldības projekts gūs atbalstu – to zinās šoruden. “Ja projekts gūs atbalstu, tad arī pamatskolas ēkai varēs siltināt sienas, pamatus, jumtu, nomainīt logus, durvis, siltināt bēniņus, nomainīt radiatorus – visu!” saka B.Andranovs. Viņš neslēpj, ka skolēnu skaits skolā nav liels – kopā ar pirmsskolas grupas audzēkņiem aptuveni 60, tomēr tāpat tiek darīts viss, lai skolēniem būtu pēc iespējas labāka vide mācībām. ◆

Kategorijas