Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Motosports: Karro priekšpēdējā pasaules čempionāta posmā Brazīlijā izcīna desmito vietu

Aizvadītajās brīvdienās Latvijas motosportists Matīss Karro MXGP pasaules čempionāta priekšpēdējā posmā Brazīlijā divu braucienu summā izcīnīja desmito vietu.

Pavisam kopā uz starta MXGP klasē izgāja 19 braucēji, kuru vidū bija arī visi vadošie sportisti, tai skaitā arī Matīss Karro. Kvalifikācijā Karro pēc kritiena finišēja 16.vietā, bet abos braucienos mūsu sportists uzrādīja 11.vietu, kas divu braucienu summā deva augsto desmito rezultātu.


„Brazīlija mūs sagaidīja ar karstu laiku. Trase patika, taču tajā bija lēciens pēc lēciena, kas, manuprāt, bija nedaudz par daudz,” pēc sacensībām stāsta Matīss Karro. „Kvalifikācijā gandrīz sanāca izcelt startu, taču pirmajā līkumā izbraucu nedaudz par platu, kā rezultātā aizbraucu kā ceturtais. Diemžēl turpinājumā vienā no līkumiem motociklam izleca ātrums, kā rezultātā pārkritu pāri stūrei. Atsāku braukt no 12.vietas, taču pēdējā aplī pievīla motors, tāpēc finišēju tikai 16.vietā,” turpina Matīss, kurš pasaules čempionātā startē ar MX Moduls komandas atbalstu.


Diemžēl arī paši braucieni neaizritēja tā, kā gribētos. „Pirmajā braucienā starts no ārmalas bija ļoti slikts. Biju 11.pozīcijā, kad ik pa laikam centos apdzīt 10.vietā esošo braucēju, taču apdzīšanas iespējas šajā trasē bija mazas, tāpēc nesanāca man pakāpties augstāk. Otrajā braucienā starta moments bija labs, taču pirmajā līkumā mani vairāki sportisti izspieda uz āru un es nokritu. Kritiena rezultātā sasitu ribas un aizsitu elpu. Taču nepadevos un turpināju cīņu, līdz aizcīnījos līdz 11.vietai. Diemžēl pacīnīties par desmito vietu nesanāca, jo karstais laiks atņēma ļoti daudz spēka.”


„Kopumā izcīnīju desmito vietu, ar ko līdz galam apmierināts neesmu, jo sajūtas bija labas un biju gatavs pacīnīties par augstāku rezultātu. Paldies visiem, kas atbalstīja mani. Vēl atlicis pēdējais posms, kas notiks Meksikā, kurā gribu nostartēt ļoti labi, lai šī gada pasaules čempionāta sezonai varētu pielikt skaistu punktu,” nobeidz Karro, kurš pirms pēdējā sezonas posma ar 217 punktiem kopvērtējumā ieņem 13.vietu.


Kategorijas