Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Stipendiju šogad saņem 16 studenti no Alūksnes un Apes novadiem

Tamāra Ulase

2014. gada 11. septembris 16:32

321

Pateicoties 173 ziedotājiem no Latvijas, ASV, Kanādas, Anglijas, Vācijas, Zviedrijas, Austrālijas un Venecuēlas, Vītolu fonds jauno 2014./2015.mācību gadu sāk ar 603 stipendijām spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem.Par to informē nodibinājuma "Vītola fonds" valdes priekšsēdētāja Vita Diķe.

"No Alūksnes un Apes novadiem stipendiju šogad saņem 16 studenti, viņu vidū ir 5 jaunie stipendiāti, kas 1.septembrī uzsāk studijas. No Apes novada stipendiju saņem Oskars Niks Mālnieks (Paula un Ariadnes Dzintaru stipendija) un Nauris Kristofers Gailītis (Andra un Daces Dārziņu stipendija), savukārt no Alūksnes novada stipendija ir piešķirta Elvijai Hvalejai (Jāņa Neiburga un Natālijas Riters-Neiburgas stipendija), Sarmai Skudrai (Veras Diwisch stipendija) un Estefanijai Bogdanovai (Jevgenija un Olgas (dzim. Rubene) Petričeku piemiņas stipendija). Vītolu fonds administrē vairākas stipendijas, kas ir paredzētas tieši Alūksnes un Apes novada studentiem - Veras Diwisch, Andra un Daces Dārziņu un Jāņa Neiburga un Natālijas Riters-Neiburgas stipendiju," stāsta V.Diķe.

Viņa skaidro, ka Vītolu fonda administrētās stipendijas ir no 1500 līdz 4400 eiro akadēmiskajā gadā. Ar 412 stipendiātiem līgumi tika pagarināti, 191 ir jauns stipendiāts, bet 35 talantīgi jaunieši vēl palikuši kandidātu sarakstā.

Vītolu fonds 12 darba gados ir pierādījis, ka ziedotāju sniegtais atbalsts ir nopietns ieguldījums Latvijas nākotnē. Fondā izskoloti vairāk ka 1600 studentu. Viņi atraduši darbu, turpina studijas maģistratūrā, doktorantūrā. Īstenojot VF vēlējumu: ”Sasniegt tādu dzīves līmeni, lai varētu atgriezties un palīdzēt citiem, mūsu bijušie stipendiāti ziedo „Draugu stipendijai’. Šogad patiecoties sadarbībai ar ZIEDOT. LV un daudzu cilvēku ziedojumiem šogad būs 9 Draugu stipendijas.

Pieteikšanās 2015./2016.mācību gada stipendijām sāksies 2015.gada 15.janvārī un ilgs līdz 2015.gada 1.martam.


Kategorijas