Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Mārkalnes pensionāri dodas pretī rudenim

Līga Vīksna

2014. gada 12. septembris 00:00

14

Mārkalnes pagasta pensionāri pagājušajā nedēļā pulcējās atraktīvā pasākumā „Pretī rudenim”, organizējot sēņu lasīšanas sacensības un citas jautras izdarības.


Mārkalnes pagasta pensionāru padomes atbildīgā par kultūru Anna Soka atklāj, ka iecere par pasākumu „Pretī rudenim” radusies kādā no iespriekšējām tikšanās reizēm. „Sākotnēji tie bija domāti kā Vīna svētki, bet šī ideja ātri vien paplašinājās. Pulcējāmies pie Meistarīša – atpūtas vietā pie ezera. Prieks, ka diena bija izdevusies, laiks labs. Uzskatu, ka svētki jārada sev pašiem. Mārkalnē nav daudz iedzīvotāju, bet tie, kas ir, ne vienmēr vēlas iesaistīties kādās aktivitātēs. Starp Mārkalnes pensionāriem ir kādi desmit, kuri aktīvi apmeklē pasākumus, bet pārējos izkustināt no mājām ir grūti,” viņa saka.
A.Soka bija sagatavojusi daudzus atraktīvus uzdevumus. Vāvere zem krūmiem bija ziemai noslēpusi pārtikas krājumus – visi devās tos meklēt, lai no atrastajiem materiāliem pēc tam pagatavotu skaistas kompozīcijas. Notika sēņu lasīšanas sacensības „Rīkojām arī šokolādes ēšanas sacensības – uzvelkot cepuri, apsienot šalli, uzvelkot cimdus, rīkojoties ar nazi un dakšiņu vajadzēja šokolādi nogriezt un apēst. Bija arī pakava mešanas sacensības. Kopā arī padziedājām, uzcepām ugunskurā desiņas un risinājām savstarpējās sarunas svaigā gaisā,” viņa stāsta.
Šovasar Mārkalnes pensionāri devās arī ekskursijā uz Aglonu un Balvu novadu. ◆

Kategorijas