Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Stipendiju konkurss skolēniem - Latvijas Maksimālisti 2014

2014. gada 1. oktobrī sāksies pretendentu pieteikumu pieņemšana Latvijas talantīgāko un spējīgāko jauniešu stipendiju konkursā Latvijas Maksimālisti. Konkursā aicināti piedalīties visi Latvijas 5. – 12. klašu un 1. – 3. kursa profesionālo vidusskolu skolēni, kas guvuši būtiskus sasniegumus kādā no piecām konkursa kategorijām un kuri ir entuziasma pilni pilnveidoties un attīstīt savu talantu, lai nākotnē sasniegtu vēl izcilākus rezultātus. Pretendentu pieteikumi tiek gaidīti līdz 2015.gada 15.janvārim.


Konkursa Latvijas Maksimālisti 2014 mērķis ir atbalstīt Latvijas spējīgākos skolēnus, kuriem piemīt kāds talants, piešķirot tiem stipendijas sava talanta un spēju pilnveidošanai un turpmākai attīstīšanai. Kā arī motivēt jauniešus attīstīt savus talantus un iedvesmot ikvienu tiekties sasniegt izcilākus rezultātus.


Lai piedalītos konkursā, 7. – 12.klašu un profesionālo vidusskolu 1. - 3. kursa skolēnam jāiesniedz pieteikums kādā no piecām kategorijām – eksaktās zinātnes, humanitārās zinātnes, māksla, mūzika, sporta un veselības joma. Latvijas Maksimālisti 2014 vērtēs individuālos sasniegumus, kas gūti laikā no 2013. gada 1. janvāra līdz 2014. gada 30. aprīlim. Pieteikties iespējams, sagatavojot video prezentāciju un aizpildot pieteikuma anketu. Katru pieteikumu pēc stingriem atlases kritērijiem izvērtēs profesionāla žūrija divās kārtās, un balsojums par labākajiem notiks arī internetā, kad ikviens varēs nobalsot par savu favorītu.


Plašāka informācija ar detalizētu konkursa nolikumu, kā arī nepieciešamo dokumentu sarakstu, lai pieteiktos konkursam pieejama mājas lapā www.maksimalisti.lv.


Kopējais Maxima stipendiju fonds ir 30 000 eiro – kopumā stipendijas saņems 50 skolēni un desmit skolēni speckategorijā no 5. – 6.klasei iegūs planšetdatorus. Pirmās vietas ieguvēji katrā kategorijā saņems 1500 eiro stipendiju, otrās vietas ieguvēji saņems 1000 eiro stipendiju un trešās vietas ieguvēji saņems 500 eiro stipendiju, savukārt 35 skolēni (septiņi katrā kategorijā) saņems 400 eiro stipendiju.


Īpaša speckategorija ir paredzēta 5. – 6. klašu skolēniem, kuri tiek aicināti sagatavot video „Mans iedvesmas stāsts latviešiem”. Desmit labākie stāstnieki saņems balvā planšetdatoru, kas noderēs zinību apgūšanai skolā.


„Latvijai nepieder zelta vai naftas atradnes, toties mums pieder cita milzīga bagātība – tie ir jaunieši, kas ir talantīgi, mērķtiecīgi un iet uz savu mērķi, nebaidīdamies grūtības un milzīgo darbu, kas jāiegulda. Šiem jauniešiem ir ļoti būtiski, lai viņu talants un panākumi tiktu pamanīti un novērtēti, kā arī sniegts atbalsts viņu izaugsmei un attīstībai – tieši tāda ir Latvijas Maksimālistu būtība!”, uzsver Jeļena Kodrašova, Maxima Latvija vadītāja.


Lai iedvesmotu skolēnus pieteikties konkursam Latvijas Maksimālisti un motivētu tos tiekties pēc iespējas augstākiem sasniegumiem, ir izveidota viedokļu līderu komanda, kas sastāv no talantīgām un Latvijā pazīstamām personībām. Viedokļu līderu komanda darbosies arī kā žūrija, kas izvērtēs iesniegtos pieteikumus konkursam. Eksaktās zinātnes pārstāvēs Pauls Irbins, bērnu zinātnes centru izveidotājs, vienīgais Latvijas kandidāts lidojumam uz Marsu, humanitārās zinātnes – Raimonds Elbakjans, ielu kultūras un sporta kustības Ghetto Games izveidotājs, mākslu – Aļona Bauska, modes zīmola QooQoo radītāja un īpašniece, mūziku – grupas Musiqq līderi Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs, sportu – Martins Dukurs, pasaulē godalgots Latvijas skeletonists, apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.


Līdzvērtīgu konkursu Maxima organizēja arī 2011. un 2012. gadā un tas saucās Latvijas Izcilnieki. Apkopojot stipendiātu vēstules, konkursa organizatori secina, ka šāds konkurss jauniešiem ir ļoti nozīmīgs, jo tas ļauj gan noticēt saviem spēkiem, gan motivē sasniegt vēl augstākus rezultātus, savukārt iegūtās stipendijas ir liels palīgs jauniešu tālākai attīstībai.


Latvijas Izcilnieki stipendiāte Laura Melne dalās savā pieredzē, „Uzvara konkursā ir pozitīvi ietekmējusi manu dzīvi – uzlika lielu atbildību turpināt darīt lietas tikpat sekmīgi un produktīvi un lika vairāk noticēt sev. Stipendiju konkursā iesaku piedalīties ikvienam jaunietim, kas vēlas izkopt savus talantus, noticēt sev un iegūt stipendiju savu mērķu sasniegšanai”.

Atbalstīsim un motivēsim Latvijas Maksimālistus! Aicinām gan vecākus, kuru atvases ir guvušas būtiskus sasniegumus, gan pedagogus, kuri zina savu skolēnu lieliskos panākumus, gan ikvienu citu, kurš pazīst Maksimālistu, mudināt viņu pieteikties šajā konkursā!


Plašāka informācija no 15. septembra mājaslapā www.maksimalisti.lv, rakstot uz e-pastu maksimalisti@latvijasmaksimalisti.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 67844490.


Kategorijas