Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Tirgotāji apzina labākos nozarē

Konkurss „Latvijas Labākais tirgotājs” iesācis jau 20. sezonu. Pa šiem gadiem plašāku atpazīstamību un uzmanību guvuši daudzi uzņēmumi, pateicoties dalībai šai konkursā. Kopumā par uzvarētājiem kļuvuši aptuveni 1000 uzņēmumi, Galveno balvu no tiem saņēmuši 106.

Nozīme arī ir pašvaldību attieksmei un gatavībai sadarboties ar uzņēmējiem. Tā kā konkurss tiek organizēts divās kārtās, tad vietējām pašvaldībām ir iespēja izcelt uzņēmumus sava novada konkursā un tālāk virzīt uzvarētājus otrajai kārtai, sedzot dalības maksu konkursam „Latvijas Labākais tirgotājs” visas valsts mērogā, ko rīko Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) kopā ar Pašvaldību savienību. Laba sadarbība konkursa rīkotājiem izveidojusies ar Rīgas, Jelgavas, Lielvārdes, Jūrmalas, Ventspils un arī citām pašvaldībām. Pagājušajā gadā konkursa dalībnieki nākuši kopumā no 22 Latvijas pilsētām, ciemiem un apdzīvotām vietām (Ādaži, Burtnieki, Brocēni, Carnikava, Daugavpils, Jelgava, Jeri, Jēkabpils, Jūrmala, Ķekava, Lielvārde, Liepāja, Mazsalaca, Mālpils, Ogre, Ozolnieki, Rīga, Rūjiena, Saldus, Valmiera, Vangaži, Ventspils). „Latvijas Labākais tirgotājs” ietvaros tiek popularizēti labākie tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu sniedzēju uzņēmumi un konkurss tiek rīkots ar mērķi paaugstināt nozarē strādājošo profesionalitāti.

Parasti tieši rudens sezonā pašvaldības sāk izvirzīt savus kandidātus konkursam, bet uzņēmējiem arī pašiem ir iespēja pieteikt dalību individuāli. Atgādināsim, ka iepriekšējā gadā no aptuveni 200 konkursam pieteiktajiem uzņēmumiem, finālā izvirzījās 49. Galvaspilsētā aizvadītajā gadā bija visvairāk apbalvoto objektu – 10. Rīgai apbalvoto objektu skaita ziņā sekoja Jūrmala (7), Daugavpils (4), Lielvārde (4) un Ventspils (3). Zīmīgi, ka pēc konkursa vērtējuma punktu skaita iepriekšējā konkursā bija izvirzījušās divas pilsētas pie jūras – kūrortpilsēta Jūrmala un Ventspils.

Apbalvojumus saņēma tirdzniecības uzņēmumi, ēdināšanas un pakalpojumu sniedzēji, aptiekas, viesu mājas, kā arī viens sporta un atpūtas centrs un degvielas uzpildes stacija. Pēc ekspertu komisijas vērtējuma tika piešķirtas astoņas Galvenās balvas, tās saņēma viesnīcas restorāns „MaMa” Jūrmalā, Olimpiskā centra Ventspils piedzīvojumu parks, Benu Aptieka Rīgā, Stirnu ielā, veikals „Vidzeme” Rūjienā, veikals „Elvi” Ķekavā, Pilsētas galerija „Valleta” Valmierā, Grāmatu nams „Valters un Rapa” Rīgā, tirdzniecības centrā „Sky&More” un kafejnīca „Magdalēna” Saldū.

Neapšaubāmi ne tikai vietās, no kurām nāk apbalvotie, bet arī citos novados ir labi tirdzniecības un ēdināšanas uzņēmumi, tomēr par to bieži vien plašākai sabiedrībai trūkst informācijas. Tādēļ būtu vietā aicināt novērtēt tos uzņēmējus, ar kuriem lepojas vietējie iesakot viesiem un pieteikt tos konkursam. Vēl ir iespējams pašiem uzņēmumiem piedalīties šī gada konkursā “Latvijas Labākais tirgotājs”, piesakoties savā pašvaldībā vai Latvijas Tirgotāju asociācijā.

Kategorijas