Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Motosports: Karro pasaules motokrosa čempionāta sezonu noslēdz ar labāko rezultātu karjerā

Naktī uz pirmdienu veiksmīgi pasaules motokrosa čempionāta sezonu MXGP klasē noslēdza latviešu motosportists Matīss Karro, kurš sezonas pēdējā posmā Meksikā izcīnīja desmito vietu.

Kvalifikācijā Karro uzrādīja 13.labāko rezultātu, bet abos braucienos mūsu sportists izcīnīja desmito vietu, kas arī kopvērtējumā deva desmito labāko laiku.


“Izstaigājot trasi, man tā likās ļoti interesanta,” iesāk Matīss Karro. “Uzreiz jāsāk ar to, ka motocikli šajā posmā negāja ļoti labi, jo mēs atradāmies augstkalnē, tāpēc mocīšiem zuda jauda. Kvalifikācijā no starta aizbraucu kā devītais. Bija iespēja pakāpties par kādu pozīciju augstāk, taču tad pie brauciena beigām man beidzās briļļu plēvītes, tāpēc tās tika aizmestas ar dubļiem. Redzamība bija ļoti apgrūtināta, tāpēc šī iemesla dēļ vienā līkumā sanāca apgāzties, kas beigās deva 13.vietu.”


“Svētdien pirmajā braucienā starts nepadevās, taču pēc pāris apdzīšanām nonācu desmitajā vietā. Ļoti vēlējos apdzīt devītās vietas ieguvēju, taču šajā trasē bija grūti apdzīt, tāpēc paliku desmitais. Otrajā braucienā atkal starts nepadevās, taču tāpat finišēju desmitajā vietā, kas arī kopvērtējumā deva desmito rezultātu,” braucienus komentē Karro.


“Esmu priecīgs, ka bez traumām pabeidzu pasaules motokrosa čempionāta sezonu, taču priekšā vēl pāris ļoti svarīgas sacīkstes, tāpēc nevar atslābt. Jau šonedēļ man ir Anglijas motokrosa čempionāta posms, kurā šobrīd MX2 klasē esmu līderis, tāpēc darīšu visu, lai nosargātu šo pozīciju. Pēc tam jau sekos Nāciju kauss motokrosā, kurā gribu sevi parādīt no labākās puses. Paldies MX Moduls par atbalstu un visiem faniem,” tā Karro, kurš ar šo 13.vietu pasaulē ir atkārtojis 2004.gada Laura Freiberga rezultātu, kurš toreiz MX1 klasē arī izcīnīja 13.vietu. Arī Matīsam šis pasaules čempionātā ir labākais rezultāts karjerā.

Kategorijas