Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pacientu neapmeklētās vizītes paildzina gaidīšanas rindas

Nacionālā veselības dienesta (NVD) rīcībā esošā informācija liecina, ka vēl joprojām saglabājas visai augsts pieteikto, bet neapmeklēto vizīšu skaits pie ārsta. Piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas klīnikā „Gaiļezers” uz ieplānoto konsultāciju pēdējos mēnešos iepriekš nebrīdinot nav ieradušies 17% pacientu, Latvijas Onkoloģijas centrā – 14%, turpretī Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā - 20%.

NVD vēlas vērst uzmanību uz to, ka šādas neapmeklētās vizītes mākslīgi pagarina gaidīšanas rindas veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai, liedzot iespēju šajā laikā konsultāciju saņemt kādam citam pacientam, kuram tas nepieciešams.


Daudzas ārstniecības iestādes cenšas mazināt neapmeklēto vizīšu skaitu veicot atgādinājuma zvanus dienu pirms vizītes, kā arī sniedzot iespēju atteikt pierakstu telefoniski vai elektroniski. Pacienti ir aicināti izturēties atbildīgi un laikus atteikt vizīti pie ārsta, ja apmeklējums vairs nav nepieciešams vai nav iespējams ierasties citu iemeslu dēļ. Līdz ar to šo konsultācijas laiku varēs izmanot cits pacients un saņemt nepieciešamo palīdzību.


NVD atgādina, ka informāciju par visām ārstniecības iestādēm, kas sniedz valsts apmaksātu veselības aprūpi, kā arī gaidīšanas rindu garumiem pakalpojumu saņemšanai iespējams uzzināt www.rindapiearsta.lv vai zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 (darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00).


Kategorijas