Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Palīdzēsim Ukrainas tautai!

Diāna Lozko

2014. gada 19. septembris 00:00

469

Alūksnes un Apes novada fonds uzsāk jaunu labdarības akciju. Tās laikā ikviens Alūksnes un Apes novada iedzīvotājs tiek aicināts ziedot mantiskās vērtības, kā arī naudu Ukrainas iedzīvotājiem, kuri cietuši no kara sekām un ir bijuši spiesti pamest savas mājas nemieru skartajās teritorijās.
Alūksnes un Apes novada brīvprātīgā Nadežda Hercoga pati nāk no Ukrainas, bet Alūksnē dzīvo jau 40 gadus. Uzsākoties nemieriem Ukrainā, arī viņa tiem sekojusi līdzi un nolēmusi sniegt atbalstu. “Alūksnes un Apes novada fondā palīdzam vietējiem cilvēkiem, tāpēc nodomāju, ka varētu palīdzēt arī ukraiņiem. Mums ar fonda vadītāju Dzintru Zvejnieci domas par šo akciju sakrita. Ukrainā dzīvo gan mani radinieki, gan draugi. Kad redzu televīzijā kādas ziņas, zvanu viņiem, kāda ir situācija. Nereti tā ir pavisam citādāka, nekā to rāda televīzijā,” stāsta N.Hercoga.
Labdarības akcijas mērķis ir vākt gan mantas, gan naudu Donbasas pilsētas bēgļiem. “Rīgā ir biedrība “Latvijas ukraiņu kongress”, kas ziedojumus nogādā Ukrainā kara skarto pilsētu bēgļiem. Alūksnē savākto naudu un mantas sūtīsim viņiem, un tad ziedojumi tiks sūtīti uz Ukrainu,” stāsta N.Hercoga.
Lūgums ir ziedod siltas mantas, jo tuvojas ziema. Starp bēgļiem ir gan bērni, gan pieaugušie, kā arī pensijas vecuma cilvēki. N.Hercoga uzsver, ka bērniem vairāk būtu nepieciešams apģērbs, apavi pamperi, siltas zeķes, cepures un cimdi. “Saziedotā nauda tiks nogādāta Donbasas ukraiņu bēgļiem, kā arī Ukrainas brīvprātīgo bataljonam. Nauda nav paredzēta ieroču iegādei, bet gan medicīniskajam nodrošinājumam. Mēs paši arī varēsim izvēlēties, uz kurieni gribam saziedotās mantas nosūtīt. Es tās vēlētos sūtīt uz Harkovu, kas ir mana dzimtene un kur pašreiz ir ļoti daudz bēgļu. Šobrīd tā ir kara zonai viena no tuvākajām pilsētām, kurā vēl nenotiek nemieri,” stāsta N.Hercoga.
No pirmdienas Alūksnes un Apes novada fondā ziedojumi tiks pieņemti darbdienās no pulksten 10.00 līdz 17.00. Veicot naudas ziedojumu ar pārskaitījumu, kā mērķi uzrādiet akciju “Palīdzēsim Ukrainas tautai”: SEB banka, konta  nr. LV96UNLA0050019750651 (SEB banka). Tālrunis informācijai 64322236, 28642250 (Dz.Zvejniece) vai 26352911 (N.Hercoga). ◆

Kategorijas