Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē turpinās ielu remontdarbi

Līga Vīksna

2014. gada 19. septembris 00:00

15

Pilnsabiedrība “Matthai Latvija un Velten” Alūksnē turpina ielu remontdarbus un, izmantojot labvēlīgos laika apstākļus, nākamnedēļ paredzējusi ieklāt pirmo asfalta kārtu Brūža, Parka un Dzirnavu ielā.


Brūža, Parka un Dzirnavu ielas rekonstrukcijas projekta vadītājs Ivars Bondars norāda, ka šobrīd ielu braucamajai daļai ir uzklāta šķembu pamatkārta un izbūvē atlikušās gājēju ietves. “Šonedēļ ielas sagatavosim asfaltbetona uzklāšanai – ieklāsim šķembu virskārtu un veiksim slogošanas darbus. Plānojam, ka otrdien, 23.septembrī, notiks asfaltēšana, tādēļ iedzīvotājiem un autovadītājiem būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Kad pirmā asfalta kārta būs ieklāta, vēl pabeigsim ietvju bruģēšanas darbus. Ja laika apstākļi atļaus, tad arī otro asfalta kārtu ieklāsim jau šoruden un oktobra vidū visi darbi būs pabeigti,” stāsta I.Bondars.

Jāveic papildu darbi
Remontdarbi turpinās arī Vidus ielā, Tirgotāju ielā posmā no Lielā Ezera līdz Vidus ielai un Dārza ielā. Šo ielu rekonstrukcijas projekta vadītājs Lauris Kņazs “Alūksnes Ziņām” atzīst, ka Vidus ielā posmā, kas ir tuvāk Helēnas ielai, jau sākta gājēju ietves un ielas seguma būvniecība. “Otrā ielas galā to vēl nevaram veikt, jo tur pašvaldības akciju sabiedrība “Simone” vēl ierīko siltumtrasi poliklīnikai un blakus esošajām ēkām. Pēc tam “Simone” siltumtrases remontdarbus veiks vēl arī remontējamajā Tirgotāju ielas posmā starp abām daudzdzīvokļu mājām. Abās ielās jau esam izbūvējuši lietusūdens kanalizācijas sistēmu,” stāsta L.Kņazs. Viņš norāda, ka sākotnēji projektā nebija paredzēti ne “Simones” veiktie darbi, ne bērzu nozāģēšana Tirgotāju ielā, līdz ar to ir neliela aizķeršanās. “Gājēju ietvi Tirgotāju ielas vienā pusē jau bijām nobruģējuši pirms koku zāģēšanas, ielas malā nostiprinājuši apmales, bet pēc koku nozāģēšanas tagad tur jāveic labošanas darbi. Strādāsim tā, lai pirmo asfalta kārtu Vidus un Tirgotāju ielā varētu ieklāt jau šoruden, bet kavēšanās var būt neparedzēto darbu un laika apstākļu dēļ,” saka L.Kņazs.

Strādā pie Jāņkalna ielas
Iedzīvotāji “Alūksnes Ziņām” taujā, kādēļ Dārza ielā gar administratīvo ēku jau vasaras vidū noņēma veco asfaltu, jo iela tagad ir bedraina, bet nekādi darbi tur nenotiek. L.Kņazs uzsver – tas ir papildu darbu dēļ, jo izmainīts sākotnējais projekts. “Vispirms ir jāierīko lietusūdens kanalizācijas sistēma, bet pašvaldība šajā posmā vēlas to izbūvēt lielākā apjomā, nekā sākotnēji bija paredzēts, tādēļ šobrīd vēl saskaņojam izmaksas. Papildus klāt nāk aptuveni 150 metru trase ar lielāku diametru caurulēm un akām. Tādēļ šobrīd strādājam Dārza ielas galā pie Jāņkalna ielas, jo gaidīt nevaram – tur jau stiprinām apmales ielas malās, bruģējam ietves,” norāda L.Kņazs.
Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis uzsver – nekad nebūs tā, ka ielu sāk remontēt no abiem galiem reizē. “Ir papildu darbi lietusūdens kanalizācijas izbūvei – tie jau notiek stūrī pie administratīvās ēkas. Būs vēl arī darbi siltumtrases šķērsojumā uz administratīvo ēku, samērojot to ar lietusūdens kanalizācijas sistēmu. Bet darbi notiek un notiks,” saka A.Dukulis. ◆

Kategorijas