Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kausi paliek Alūksnē

Diāna Lozko

2014. gada 19. septembris 00:00

28

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnē norisinājās Vidzemes čempionāts suņu nacionālajā daudzcīņā, kurā sacentās 25 kinologi. No Alūksnes kinologu biedrības “Remis” piedalījās 10 kinologi, kuri saņēma čempionu kausus gan individuālajā cīņā, gan komandu konkurencē.

Roberts Pranckuns -
“Vidzemes čempions 2014”
Alūksnes kinologu biedrību “Remis” pārstāvēja Roberts Pranckuns ar Baronu, Marika Magaziņa ar Negro, Raivis Podrezovs ar Pradu, Līga Rožkalne ar Argo, Guna Duba ar Tigru, Jānis Kamarūts ar  Ergo, Olita Keibeniece ar Martu, Inga Lapiņa ar Rembo, Lauris Šutijs ar Linci un Dana Berkule ar  Hugu.
Biedrības “Remis” vadītājs Agris Naglis informē, ka sacensībās tika pārstāvēta gandrīz visa Latvija. Dalībnieki dalījās trijās grupās – vecuma grupā līdz 45 gadi, grupā no 45 gadi un vecāki, kā arī jauno suņu un kucēnu klasē. Vecuma grupā līdz 45 gadiem piedalījās 5 kinologi no Alūksnes; no 45 gadiem – 1; kucēnu klasē – 4. Sacensībās vērtēja suņa piesaukšanu, šķēršļu joslas pārvarēšanu un figuranta aizturēšanu (kucēniem – mantiņas atnešana).
Vecuma grupā līdz 45 gadiem R.Pranckuns ar Baronu ieguva 1.vietu, 2. – M.Magaziņa ar Negro, 3. – R.Podrezovs ar Pradu. Vecuma grupā no 45 gadiem no Alūksnes startēja tikai J.Kamarūts ar Ergo - 7.vieta. Kucēnu klasē labāko rezultātu sasniedza O.Keibeniece ar Martu - 3.vieta. Otrajā etapā vecuma grupā līdz 45 gadiem 1.vietu ieguva R.Pranckuns, 2. – L.Rožkalne, 3. – R.Podrezovs. Grupā no 45 gadiem J.Kamarūts bija otrais. Kucēnu klasē labāko rezultātu sasniedza D.Berkule - 3.vieta. Trešajā etapā grupā līdz 45 gadiem 1.vietu izcīnīja M.Magaziņa, 3. – R.Podrezovs. Grupā no 45 gadiem J.Kamarūts palika 7.vietā. Kucēnu klasē 3.vietā ierindojās O.Keibeniece.
Kopvērtējumā grupā līdz 45 gadiem par Vidzemes čempionu kļuva R.Pranckuns ar Baronu. 2. – L.Rožkalne, 3. – M.Magaziņa. Vecuma grupā virs 45 gadiem J.Kamarūts izcīnīja 3.vietu. Kucēnu klasē 3.vietā ierindojās I.Lapiņa.

Iegūst čempiona titulu arī komandu cīņā
Vienlaikus norisinājās arī komandu cīņa. No Alūksnes startēja divas komandas – “Remis 1” un “Remis 2”. Piecu komandu konkurencē “Remis 1” ieguva Vidzemes čempionu titulu komandu cīņā. Komandā startēja M.Magaziņa un L.Rožkalne. Komanda “Remis 2”, kurā bija J.Kamarūts un R.Pranckuns, izcīnīja 2.vietu.
A.Naglis pauž, ja vien būtu arī trešā komanda no Alūksnes, tā varbūt iegūtu 3.vietu. “Kad aizbraucam uz kinologu sacensībām  citur, tad dalībnieki mūs respektē, jo zina, ka no Alūksnes nāk ļoti spēcīgi sportisti,” viņš saka. Šajās sacensībās visi startējuši tā, kā bija paredzēts, un viss tika izdarīts, kā vajag, par to liecina arī rezultāti. “Vidzemes čempionātā mums parasti negāja viegli, bet šoreiz mēs nostartējām bez kļūdām un maksimāli pēc savām spējām. Esmu apmierināts! Tagad gatavojamies nākamajām sacensībām, kas notiks 5.oktobrī “Skonto” hallē. Savukārt 19.oktobrī Smiltenē norisināsies Latvijas čempionāts. Šie kinologi ir vadošajās pozīcijās, un starp mūsu pašu dalībniekiem rit cīņa, kurš varētu kļūt par Latvijas čempionu. Cerams, ka Latvijas absolūtais čempions atkal būs alūksnietis,” pauž A.Naglis.
Viņš arī uzsver, ka Alūksne ir vienīgā vieta, kur kinologi jūt lielu atbalstu arī no pašvaldības puses, un ir gandarīts par jaunajiem dalībniekiem Olitu un Danu. “Cerams, ka arī nākamgad būs jauni dalībnieki. Ja ir neatlaidība un gribasspēks, tad rezultāti būs. Ja pats jūties slikti un esi nervozs, to jūt arī suns,” saka A.Naglis. ◆

Kategorijas