Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē pie stieņa pievelkas 574 reizes

Diāna Lozko

2014. gada 19. septembris 00:00

2110

Svētdien Vislatvijas Spēka dienu Alūksnē apmeklēja 51 dalībnieks: 46 vīrieši un 5 sievietes. Alūksnē visvairāk reizes (24) pievilkās Jānis Alksnis. Kopumā dalībnieki Alūksnes Spēka punktā pievilkās 574 reizes.

Alūksne – 29.vietā
Šogad pievilkties gribētājiem Spēka punkti bija vēl pieejamāki nekā iepriekšējos gados, jo visā Latvijā par godu “Latvijas dzelzceļa” 95 gadu jubilejai pievilkties varēja 95 Spēka punktos 62 pilsētās. Starp tām Alūksne pievilkšanās reižu kopskaitā ierindojās 29.vietā.
Pagājušajā gadā rekordu vīriešiem uzstādīja Gvido Šalms no Grobiņas, pievelkoties 50 reizes, bet sievietēm uzvarēja rīdziniece Evita Bērziņa, kura pievilkās 20 reizes. Vērtējot vidējos rādītājus, stiprākie izrādījās Bauskas un Ropažu iedzīvotāji, pievelkoties attiecīgi vidēji 15,69 un 15,10 reizes. Kopā 2013.gada Spēka dienā Latvijas iedzīvotāji pievilkās 55 659 reizes.
Vislatvijas Spēka diena šoreiz visā Latvijā pulcēja 6027 dalībniekus, kuri kopumā pievilkās 67 594 reizes - par 11 935 reizēm vairāk nekā pērn. Spēcīgākā starp sievietēm izrādījās 4.klases skolniece Madara Paidere no Ķekavas. Madara pievilkās 20 reizes un atzina, ka finālā to darīt ir grūtāk nekā priekšsacīkstēs. Starp vīriešiem atkārtoti par Spēka dienas uzvarētāju kļuva Gvido Šalms no Grobiņas, kurš šogad pievilkās 28 reizes. Gvido sacīja, ka nākamgad gan kādam citam ļaus uzvarēt un izjust, cik lieliska ir sajūta, stāvot uz superfināla skatuves.

Atsaucība lielāka nekā pērn
Alūksnes Spēka punkta tiesneši atzina, ka Spēka dienu nu jau trešo gadu apmeklē aptuveni viena un tā pati publika, retāku reizi atnāk arī kāds, kurš par šo pasākumu nav iepriekš zinājis. Taču šogad Spēka dienā alūksnieši bija diezgan aktīvi un daudzi atnāca izmēģināt savus spēkus arī pirmo reizi. Alūksnietis Valdis Bērziņš bija viens no tiem, kas šogad Spēka dienu apmeklēja pirmo reizi. Viņu uz to pamudinājis atnākt šovasar Alūksnes Pilsētas svētku  laikā notikušais pasākums, kad notika cīņa par Latvijas spēcīgāko pilsētu un Alūksne ierindojās trešajā vietā. “Ja visi nāks, tad arī šajā Spēka dienā varam savākt labus rezultātus. Ļoti pozitīvi vērtēju, ka šāds pasākums tiek organizēts katru gadu, jo tas mudina cilvēkus kaut kur piedalīties, izlīst no savas alas un atnākt uz šejieni,” pauda V.Bērziņš.
Tiesnesis Vadims Savkovs uzsvēra, ka sacensību grūtākā daļa ir divu sekunžu starplaiks starp pievilkšanās reizēm un tas, ka vīriešiem starp katru pievilkšanās reizi rokām jābūt pilnībā iztaisnotām. Sievietēm rokas varēja būt ieliektas 90 grādu leņķī. Alīna Jakovļeva, kurai izdevās pievilkties 4 reizes, atzina, ka viņa Spēka dienā piedalās pirmo reizi un par šo pasākumu uzzinājusi no draugiem. Viņa iesaka arī citām meitenēm nākt un nākamreiz piedalīties Spēka dienā, jo savus spēkus šeit aicināti izmēģināt ne tikai puiši.
Spēka dienas organizatori gan kopējos pilsētu rezultātus, gan fināla sniegumus vērtē kā ļoti labus. “Priecē, ka ir pārsniegts pagājušā gada rezultāts gan dalībnieku skaita, gan pievilkšanās reižu ziņā! Ņemot vērā Spēka punktu plašo pieejamību, cilvēku atsaucība bijusi lielāka nekā pērn,” saka Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Šlēziņš. ◆


Rezultāti Alūksnē
 
◆ Pievilkšanās reižu skaits - 574.
◆ Dalībnieku skaits - 51.
◆ Vidējais pievilkšanās
daudzums - 16,4.
◆ Vecākais dalībnieks - 78 gadi.
◆ Jaunākais dalībnieks - 5 gadi.
◆ Puišu rekords - 24 reizes.
◆ Meiteņu rekords - 5 reizes.
◆ Pilsētu topā pēc kopējā pievilkšanās reižu skaita Alūksne - 29.vietā (pērn –
50.vietā).
◆ Pēc individuālajiem rekordiem Alūksne - 37.vietā.
◆ Pēc vidējā pievilkšanās daudzuma Alūksne - 29.vietā.
◆ Pēc dalībnieku skaita Alūksne - 30.vietā.
◆ Katrs dalībnieks saņēma aproci. Pelēkā aproce - katram dalībniekam, kurš pievilkās līdz 10 reizēm. Sarkanā aproce - katram dalībniekam, kurš pievilkās 11-20 reizes. Melnā aproce – katram dalībniekam, kurš pievilkās vairāk nekā 20 reizes.

Kategorijas