Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes kinologu biedrības pārstāvis iegūst Vidzemes čempionāta kausu (labots)

Diāna Lozko

2014. gada 21. septembris 08:00

4686

Alūksnes novada vidusskolas sporta laukumā 14.septembrī norisinājās Vidzemes čempionāts suņu nacionālajā daudzcīņā. Bija ieradušies 25 kinologi, starp kuriem 10 no Alūksnes kinologu biedrības “Remis”. Alūksnieši saņēma čempiona kausu gan individuālajā cīņā, gan komandu konkurencē.

Alūksnes kinologu biedrību “Remis” pārstāvēja Roberts Pranckuns ar Baronu, Marika Magaziņa ar Negro, Raivis Podrezovs ar Pradu, Līga Rožkalne ar Argo, Guna Duba ar Tigru, Jānis Kamarūts ar Ergo, Olita Keibeniece ar Martu, Inga Lapiņa ar Rembo, Lauris Šutijs ar Linci un Dana Berkule ar Hugo.

Biedrības “Remis” vadītājs Agris Naglis informē, ka sacensībās tika pārstāvēta gandrīz visa Latvija. Dalībnieki dalījās trijās grupās – vecuma grupā līdz 45 gadi, grupā no 46 gadi un vecāki, kā arī jauno suņu un kucēnu klasē. Vecuma grupā līdz 45 gadiem piedalījās pieci kinologi no Alūksnes. No 46 – viens un kucēnu klasē – četri. Sacensībās vērtēja trīs disciplīnas: suņa piesaukšanu, šķēršļu joslas pārvarēšanu un figuranta aizturēšanu (jaunajiem kucēniem – aporta (mantiņas) atnešanu).


Vecuma grupā līdz 45 gadiem R.Pranckuns ar Baronu ieguva 1.vietu, 2.vietā – M.Magaziņa ar Negro, 3.vietā – R.Podrezovs ar Pradu.

Vecuma grupā no 46 gadiem no Alūksnes startēja tikai J.Kamarūts ar Ergo un ierindojās 7.vietā. Kucēnu klasē labāko rezultātu sasniedza O.Keibeniece ar Martu - 3.vieta. Otrajā etapā vecuma grupā līdz 45 gadiem 1.vietu ieguva R.Pranckuns, 2.vietā – L.Rožkalne, 3.vietā – R.Podrezovs. Grupā no 46 gadiem J.Kamarūts bija otrais.


Kucēnu klasē labāko rezultātu sasniedza D.Berkule - 3.vieta. Trešajā etapā grupā līdz 45 gadiem 1.vietu izcīnīja M.Magaziņa, 3.vietu – R.Podrezovs. Grupā no 46 gadiem J.Kamarūts palika 7.vietā. Kucēnu klasē 3.vietā ierindojās O.Keibeniece.


Kopvērtējumā grupā līdz 45 gadiem par Vidzemes čempionu kļuva R.Pranckuns ar Baronu. 2.vietā – L.Rožkalne, 3.vietā – M.Magaziņa. Vecuma grupā no 46 gadiem J.Kamarūts izcīnīja 3.vietu. Kucēnu klasē 3.vietā ierindojās I.Lapiņa.


Vienlaikus norisinājās arī komandu cīņa. No Alūksnes startēja divas komandas – “Remis 1” un “Remis 2”. Piecu komandu konkurencē “Remis 1” ieguva Vidzemes čempionu titulu komandu cīņā. Komandā startēja M.Magaziņa un L.Rožkalne. Komanda “Remis 2”, kurā bija J.Kamarūts un R.Pranckuns, izcīnīja 2.vietu.


A.Naglis pauž, ja vien būtu arī trešā komanda no Alūksnes, tā varbūt iegūtu 3.vietu.


“Arī tad, kad aizbraucam uz kinologu sacensībām kur citur, tad dalībnieki mūs respektē, jo zina, ka no Alūksnes nāk ļoti spēcīgi sportisti,” viņš saka.


Šajās sacensībās visi startējuši tā, kā bija paredzēts, un viss tika izdarīts, kā vajag, par to liecina arī rezultāti. “Vidzemes čempionātā mums parasti negāja viegli, bet šoreiz mēs nostartējām bez kļūdām un maksimāli pēc savām spējām. Esmu apmierināts, un gatavojamies nākamajām sacensībām, kuras notiks 5.oktobrī “Skonto” hallē. Savukārt 19.oktobrī Smiltenē norisināsies Latvijas čempionāts. Šie kinologi ir vadošajās pozīcijās, un starp mūsu pašu daībniekiem rit cīņa, kurš varētu kļūt par Latvijas čempionu. Cerams, ka Latvijas absolūtais čempions atkal būs alūksnietis,” pauž A.Naglis.


Alūksne ir vienīgā vieta, kur kinologi jūt arī lielu pašvaldības atbalstu. A.Naglis arī pauž gandarījumu par jaunajiem dalībniekiem Olitu un Danu. “Cerams, ka arī nākamajā gadā būs jauni dalībnieki. Ja ir neatlaidība un gribasspēks, tad jau rezultāti būs. Ja pats jūties slikti un esi nervozs, to jūt arī suns, tāpēc jāstrādā ir saliedēti un pārliecinoši,” saka A.Naglis.


Kategorijas