Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trofi reids: bezceļu braucēji uzvar Lietuvā

Didzis Bauers

2014. gada 22. septembris 17:11

173

Nesen Lietuvā norisinājās Latvijas atklātā Trofi reidu čempionāta 4.posms, Tūrisma kausa izcīņas 4.posms, “4×4 NEZ Championship” 3.posms, Lietuvas kausa izcīņa bezceļu sportā (“Dubļu ērglis”) 2.posms (latviešu “ērgļiem” noslēdzošais šajā sezonā), kā arī Lietuvas atklātais čempionāts bezceļu sportā.

Tajā piedalījās arī divas Apes komandas Ģirts Gailītis ar Edgaru Miķelsonu T34 klasē jeb “Lielajos ērgļos” un Kristaps Raipalis, Kārlis Dauškāns un Edgars Rēdelis T33 klasē - “Mazajos ērgļos”.

“Lielajiem ērgļiem” Lietuvā 1.vieta - Ģirtam Gailītim un Aigaram Miķelsonam. Latvijas kopvērtējumā pēc četriem posmiem kopvērtējumā viņiem arī uzvara.

T33 klasē Kristaps Raipalis, Kārlis Dauškans, Matīss Leimanis izcīnīja 7.vietu Lietuvā un 5.vietu Latvijas “Mazajos ērgļos”. Mairis Jurka, Mārtiņš Janušs un Kristaps Kaktiņš pēdējā posmā nepiedalījās, bet kopvērtējumā izcīnīja 4.vietu “Mazajos ērgļos”.

“Man sacensībās gāja ļoti labi. Trase bija viena no grūtākajām, kādā esmu braucis. Ļoti daudzi braucēji nefinišēja, jo nevarēja izbraukt pat dažus apļus, nemaz nerunājot par visu trasi. Paši turējām īkšķus, lai dabūtu mašīnu veselu ārā no turienes. Bet beigās viss sanāca lieliski! Bija tādi bezdibeņi, purvi, kuriem pamata nav apakšā. Mums pat bija tādi momenti, kad mašīna bija nogrimusi pāri motora pārsegam - tas ir apmēram acu augstumā. Tad mēs visādi ar trīšiem centāmies izkļūt. Cik esmu novērojis, tad Lietuvā trases ir ļoti grūti izbraucamas, Latvijā ir pa vidu, bet Igaunijā vairāk ir “lecamās” trases ar lieliem ātrumiem. Varētu teikt, ka šī nebraucamā trase bija mūsu džipam pat parocīga, bet tāpat ļoti grūta. Tā kā mašīnu nesalauzām, tad plānojam aizbraukt uz Igauniju, kaut arī Igaunijas ieskaiti mēs cītīgi nebraucam, bet tāpat laikam esam 5.vietā. Tur mēs vairāk aizbraucam paskatīties, kā tur ir,” stāsta Ģirts Gailītis.

Kategorijas