Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pa Zaicevas ceļu uz novada centru var aizbraukt ātrāk

Līga Vīksna

2014. gada 26. septembris 00:00

35

Noslēgumam tuvojas rekonstrukcijas darbi uz valsts reģionālā autoceļa Alūksne-Zaiceva. Šobrīd būvnieks – SIA “Limbažu ceļi” - klāj otro asfalta kārtu, bet pededzieši priecājas, ka nu var braukt pa gludu, labu ceļu un īsākā laikā nokļūt novada centrā Alūksnē.

Ceļa rekonstrukcija tika uzsākta 2012.gada vasarā – divu gadu laikā divās kārtās ceļš būs rekonstruēts 21 kilometra garumā. Atbilstoši iepirkumam pirmās kārtas rekonstrukciju veica SIA “8 CBR” no Smiltenes, bet otrās kārtas remontdarbus – SIA “Limbažu ceļi”, kā apakšuzņēmējus nodarbinot arī SIA “8 CBR”, SIA “Baustelle” un SIA ”Binders”. Otrā posma izmaksas ir 5 429 301 eiro, no kā 85 procenti ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Pabeigs agrāk
SIA “Limbažu ceļi” būvdarbu vadītājs Uldis Dreimanis norāda – atbilstoši noslēgtajam līgumam, visi darbi jāpabeidz līdz šā gada 10.decembrim, bet būvnieks strādā tā, lai tos pabeigtu agrāk. “Asfaltēšanas darbus pabeigsim septembrī – pašā oktobra sākumā. Šobrīd veicam virskārtas izbūvi pēdējiem kilometriem, vēl jānoasfaltē arī nobrauktuves. Šonedēļ un nākamnedēļ, kamēr notiks asfaltēšanas darbi, vēl vienā posmā satiksme tiks regulēta ar luksoforu palīdzību. Pēc tam krāsosim ceļa horizontālās līnijas un uzstādīsim ceļa zīmes, kā arī turpinām labiekārtošanas un apzaļumošanas darbus ceļa malās. Ceram, vietējiem iedzīvotājiem tagad ir prieks, ka ar automašīnu pa šo ceļu var braukt slaidāk un skaistāk, bet nevajag aizrauties ar ātrumu, jo ceļš ir līkumains un tam vairs nav grants seguma,” stāsta U.Dreimanis. 

Kustība palielinājusies
Pededzes un Mārkalnes pagasta pārvaldes vadītāja Daiga Vītola atzīst – jau tagad jūtams, ka uz Zaicevas ceļa palielinājusies kustība: ir vairāk riteņbraucēju, automašīnu, kā arī automašīnu ar Krievijas Federācijas valsts numuriem. “Šis ceļš mums ir ļoti nozīmīgs. Piekrītu uzskatam, ka jebkurš ceļš ir kā dzīvība, jo tā arī ir: tas ir svarīgs iedzīvotājiem, uzņēmējiem, skolēniem, tūristiem – visiem! Pededzieši ir ļoti pateicīgi visiem, kas rakstīja un īstenoja projektu par Zaicevas ceļa rekonstrukciju. Nav salīdzināms, kā agrāk braucām pa bedrēm, risēm, dubļiem, pāri ceļam plūda ūdens un kā ir tagad – gluds ceļš, automašīnas būs retāk jāremontē. Turklāt novada centrā Alūksnē tagad varam nokļūt īsākā laikā – par aptuveni 15 līdz 20 minūtēm ātrāk, protams, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus,” saka D.Vītola. Viņa uzsver – tagad pirmais solis būs sperts un ceļš rekonstruēts, atliks spert nākamo, valstij gādājot par pierobežas teritorijas attīstību, jo tikai kompleksu pasākumu rezultātā būs vērojama attīstība pierobežas reģionā. ◆

Kategorijas