Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Rada mākslu ar motorzāģi

Līga Vīksna

2014. gada 26. septembris 00:00

259

Bejas novadpētniecības centra pārzine Jolanta Baldiņa uzsver – dalība festivālā ir liels ieguldījums bērnu priekam ar fiziski grūtu darbu. Turklāt apbrīnojama ir dalībnieku prasme un izdoma īsā laikā radīt tik skaistas koka figūras. Atšķirībā no pārējiem dalībniekiem Aivars Magone savu darbu sāka veidot jau no rīta, bet citiem bija dots laiks trīs stundas, līdz ar to arī vērtēšanas kritēriji A.Magonem bija atšķirīgi. Veikumu vērtēja žūrija: Inta Cinglere, Ivars Vecāns ar dzīvesbiedri Antru Lielmani, Andris Kļaviņš, Jurģis Šatilovs un Guntis Meistars, ņemot vērā atbilstību tēmai, darba kvalitāti, izpildes tehniku, prasmi profesionāli rīkoties ar motorzāģi, mākslinieciskā tēla pilnību, izzāģētus smalkumus, telpiskumu, oriģinalitāti, darba funkcionalitāti – lai tas būtu ne tikai vides elements, bet, piemēram, piemērots bērnu rotaļām. Katrs žūrijas loceklis pasniedza savu simpātiju balvu – tāpat kā abu lokālo laikrakstu pārstāvji un uzņēmēji Toms Sedlenieks, Kaspars Aigars un Modris Lazdekalns. Laikraksta simpātiju balvu – “Alūksnes Ziņu” abonementu trim mēnešiem – saņēma D.Fiļipovs par savu darbu, no koka veidojot gliemezi. Par klātesošo izklaidēšanu gādāja Bejas 196.mazpulks (vadītāja Lidija Stebere), organizējot tirdziņu un dažādas aktivitātes.
Bija arī cienāšanās ar spēka viru, bet Bejas pamatskolas zālē festivāla dalībniekiem kā dāvana bija sarūpēts koncerts, kur uzstājās dziedātājs Artūrs Pūpols no Bejas pamatskolas un  teatralizētus skečus izrādīja Veclaicenes pagasta dramatiskais kolektīvs.
Festivāla organizatores atklāj – nākamgad ir iecere pasākumu rīkot plašāk: divas dienas kā mākslas zāģēšanas plenēru – nometni vīriešiem, kad darbu tapšanai būs atvēlēts ilgāks laiks un varēs izmantot arī citus darbarīkus to tapšanā. ◆

Kategorijas