Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzsvaru liek uz kvalitāti

Diāna Lozko

2014. gada 26. septembris 00:00

18



Kolberģa tautas namā šī ziema būs siltāka nekā iepriekšējās, jo šovasar tautas namā ievietots otrs apkures katls. Jaunā sezona sāksies 11.oktobrī pulksten 13.00 ar Senioru dienu, uz kuru aicināti arī kaimiņu pagastu pensionāri.

Kopējais cilvēku skaits -
apmēram 100
Kolberģa tautas nama vadītāja Rudīte Simanoviča uzsver, ka Kolberģa tautas nams ir viens no lielākajiem amatierkolektīvu dalībnieku skaita ziņā. Tas ir arī tāpēc, ka Jaunalūksnes pagastā ietilpst gan Kolberģis, gan Beja. Bejā atrodas estrāde, kur parasti notiek vasaras pasākumi. “Pirms diviem gadiem estrādē atjaunojām grīdu, tagad plānojam atjaunot skatītāju solus, izveidot ģērbtuvi, jo tā ir elementāri nepieciešama ne tikai mūsu amatierkolektīviem, bet arī viesiem. To visu darām pamazām. Kopējais cilvēku skaits, kas piedalās kādā amatierkolektīvā, ir apmēram 100. Tas ir liels skaits, un mums vajadzētu arī pie tā noturēties,” pauž R.Simanoviča.
Jaunalūksnes pagastā ir divi teātra kolektīvi, jauktais koris “Ezerlāse”, deju kolektīvs “Kolberģis”, bērnu muzikālais kolektīvs, Austrumu deju grupa, kā arī senioru interešu grupa un aerobikas grupa. “Oktobrī katrs kolektīvs individuāli atklās sezonu, bet 16.novembrī mēs visi kopā svinēsim valsts svētkus. Šis pasākums kļuvis par ikgadējo tradīciju, kad koncertu sniedz visi mūsu pašu kolektīvi kopā,” stāsta R.Simanoviča.

Daudzi domā, ka laukos nekas nenotiek
Kolberģa tautas nams nākamā gada pavasarī svinēs 55 gadu jubileju. R.Simanoviča ir gandarīta, ka astoņu darba gadu laikā, kopš viņa ir tautas nama vadītāja, no viena amatierkolektīva nu ir izveidojušies seši. “Šajā tautas namā bijusi liela kadru maiņa un brīvvalsts laikā pārsvarā visi kolektīvi izputēja, jo nebija finansējuma. Tagad mums kolektīvu ir daudz un ar lielāko prieku gaidām jaunus dalībniekus,” viņa saka.
R.Simanoviča atzīst, ka pagastu tautas namos bieži vien tautas nama vadītājs pilda daudz un dažādas funkcijas. “Esmu gan šofere, gan noformētāja, gan afišu izgatavotāja un arī biļešu kontrolierie, citreiz jādarbojas arī pie skaņu pults. Laukos tā vienkāši ir,” viņa stāsta.
Kolberģa tautas nama pasākumu līmenis ir augsts, reizēm cilvēki esot pārsteigti, ka pagastā pasākumi notiek tik augstā kvalitātē. “Tas ir viens no stereotipiem, ar ko mēs saskaramies, jo daudzi domā, ka laukos jau nekas nenotiek. Patiesībā ir jānovērtē ikviens cilvēks, kurš nav vienaldzīgs, kurš nāk, iesaistās, grib būt noderīgs, jo cilvēki laukos ir zelta vērtē. Mēs visi zinām, ka iedzīvotāju novadā paliek mazāk un mazāk,” atzīst R.Simanoviča. ◆

Kategorijas