Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lielisks sezonas noslēgums

Didzis Bauers

2014. gada 26. septembris 00:00

5

Nedēļas nogalē Mergupē (Mālpils) notika Latvijas 2014.gada čempionāta spiningošanā no krasta trešais un reizē arī pēdējais posms.
Piedalījās 12 komandas no Latvijas. Krievijas komandu pārstāvēja divkārtējais pasaules čempions Aleksandrs Vorobjovs ar treneri Vladimiru Inozemcevu priekšgalā un Baltkrievijas komanda. Komandā startē četri dalībnieki, ūdenstilpe sadalīta četrās zonās (A,B,C,D) un katrā zona divreiz vairāk sektoros, nekā ir komandu, sektora garums - apmēram 10 metri. Sacensības notiek četras reizes pa 45 minūtēm ar 10 minūšu pauzi starp piegājieniem un divas dienas pēc kārtas. Sezonā kopā pa trīs posmiem sanāca 32 mikromači pa 45 minūtēm. Ielaistas upēs varavīksnes foreles svarā no 200 līdz 500 gramiem, kā arī dažas lielākas – kilograma svarā.
Modris Račiks pārstāvēja savu komandu “Willow-MRK”, kurā ir kapteinis. Dalībnieki – Jānis Vītols (Ādaži), Jānis Ģēģeris (Rīga), Valdis Arnītis (Cēsis).
“Willow-MRK” pēc 1.posma Pededzē palika tikai 10.vietā. Puišiem jau likās, ka šajā gadā par augstākām vietām pacīnīties neizdosies. Uz otro posmu Līčupē jau ieradušies ar domu, ka zaudēt vairs nav ko, un pārsteidza gan sevi, gan citus, izcīnot 2.vietu absolūtajā komandu vērtējumā un Modris 3.vietu individuāli. Rezultātā komanda izrāvās uz 3.vietu Latvijas vērtējumā, kas arī skaitījies  komandas mērķis pirms šāgada čempionāta.
Uz 3.posmu puiši jau ieradušies ar nelielu stresiņu, kā nekā, tagad bija jānotur latiņa, ko tik augstu bija pacēluši. Sprieduši, ka individuāli iekļūt TOP 4 bijis praktiski neiespējami, ja nu vienīgi izcils rezultāts, kā Modrim Līčupē. Likuši visu uz  komandas rezultātu. Līdz diviem naktī kārtojuši mānekļus, izstrādājuši taktiku, sadalījuši inventāru, lai visai komandai būtu pieejams līdzvērtīgs mānekļu arsenāls.
Pirmajā dienā ieguldītais darbs atkal atnesa panākumus! Komanda - 3.vietā absolūtajā vērtējumā.
“Kā jau kapteinim pienākas, ielozēju pats sevi sliktākajā zonā B, kur izrādījās vismazāk zivju. Taktiski nostrādāju uz 10 ballēm, kā rezultātā cīņā par uzvaru zonā starp mani un Māri Veldri viss izvērtās kā trillerī, nieka 0,5 punkti šķīra mūs par labu Mārim. Pēdējo piegājienu Krievijas izlases dalībnieks pamanās iespraukties starp mums ar Māri. Biju dusmīgs uz visu pasauli un lielākoties uz sevi, jo zinu, kur aizgāja mana 1.vieta zonā. Izlēmu šajā posmā pāriet uz superdārgu pīto auklu ar fluorkarbona pavadu plus vēl pirmo reiz kaujā izmantot vienu no pasaules labākajām spolēm, kuru nesen iegādājos. Rezultātā pirmās četras zivis man atspruka, kamēr noregulēju bremzi un izpratu mānekļa padošanu ar pīteni. Viena zivs vairāk man būtu nesusi 1.vietu,” pirmajā dienā piedzīvoto atceras M.Račiks. 
Otrajā dienā komanda saprata, ka, lai nepazaudētu 3.vietu posmā un absolūtajā vērtējumā, jāstartē virs vidējā līmeņa, un ar tādu domu arī izgāja uz starta.
“Pēc izlozes mūsu vaigi kļuva bāli. Visiem ieejas vienkārši drausmīgas. Nokļuvu zonā C. Upe ir ļoti specifiska, un izrādās, ka visas zivis pa nakti koncentrējušās divos sektoros. Sapratu, ka netieku iestāties zivīgajos sektoros. Jau pirmais iegājiens parādīja, ka būs traki, astoņiem cilvēkiem – nevienas zivs! Un diviem – pa vienai zivij. Savu “bronzas zivi” pamanījos izvilkt veselas divas sekundes pirms sacensību beigu svilpes, gaviles neaprakstāmas. Komandai gāja apmēram tāpat, bet tik un tā mēs dienā - sestie absolūtajā vērtējumā. Posmā noturam 3.vietu Latvijas vērtējumā. Vislielākais stress iestājas, gaidot kopvērtējuma apbalvošanu. Bet viss ir kārtībā, esam ieguvuši 3.vietu Latvijas čempionātā komandām, un apsteigtas pat komandas, kuru sastāvā bija tādi šā sporta veida “dūži” kā Igors Dzilna, Māris Olte, (abi “Go Fishing”). Paldies par finansiālo atbalstu Andrim Račikam un Aigaram Steberim (“Veltījums Jums”)!” saka Modris. ◆

Kategorijas